Crash Test για Στραματσιόνι η πρόκριση στο Europa

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αντρέα Στραματσιόνι, ακολουθώντας το ένστικτό του για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος είχε δύο προτάσεις από το καμπιονάτο στη διάθεσή του. Προκειμένου να εξασφαλίσει την υπογραφή του, δέχθηκε να παραμείνει στην ομάδα τόσο ο Κάρλος Ζέκα, όσο και ο Μάρκους Μπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν στο στόχαστρο ξένων συλλόγων. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς υπάρχει και η άλλη. Η αμφισβήτηση του Ιταλού από παράγοντες του «τριφυλλιού»…

 Ο Αντρέα Στραματσιόνι θεωρεί πως είναι ατράνταχτος στο τιμόνι του τριφυλλιού. Προς το παρόν αυτό ισχύει. Η πρόκριση με δύο νίκες επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης πρόσθεσε πόντους στον Ιταλό τεχνικό, ωστόσο οι «μουρμούρες» για την παρουσία του δεν εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πηγή μας στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, η παραμονή ή όχι του Στραματσιόνι για το επόμενο διάστημα, θα κριθεί από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αν η ομάδα ξεπεράσει το εμπόδιο της δανέζικης Μπρόντμπι, ο Στραματσιόνι θα βάλει ισχυρές βάσεις και θα εδραιώσει τη θέση του στην ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αρχίσουν τα όργανα και ενδεχομένως οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Τι σκέφτεται ο Γιάννης Αλαφούζος για όλα αυτά; Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» διακατέχεται από μία λογική σταθερότητας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, ένα πρότζεκτ πρέπει να φτάνει στο τέλος του και τότε να κρίνεται αν πέτυχε ή όχι. Αν δε κάθε αντιξοότητα γίνονται ανατροπές και σαρωτικές αλλαγές, η ομάδα θα μένει στάσιμη, καθώς θα ξεκινά από την αρχή. Η αλλαγή προσώπων είναι σημαντική, καθώς ανατρέπονται όλα σε μία ομάδα και κυρίως η αγωνιστική της φιλοσοφία. Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» γνωρίζει για τις «μουρμούρες» ορισμένων συνεργατών του, αλλά όσο η ομάδα πηγαίνει καλά και είναι μέσα στους στόχους της, ο Στραματσιόνι παραμένει ακλόνητος.

Το σημείο καμπής, ωστόσο, θα είναι η πρόκριση στους ομίλους. Ο περυσινός αποκλεισμός από την Καμπάλα ήταν το εφαλτήριο για την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο ο Αλαφούζος είχε στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν. Το σοκ, ωστόσο, και οι απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ήταν τόσο μεγάλες, που από τη μία ο κόσμος δεν άντεξε και από την άλλη, η διοίκηση αναγκάστηκε  να προβεί σε επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού της.

Ανάλογες θα είναι οι αναταράξεις και φέτος, αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί πρόωρα από τα κύπελλα Ευρώπης. Πολύ δε περισσότερο, διότι θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, κάτι που δύσκολα απαντάται στην πολυετή παρουσία του «τριφυλλιού» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι φέτος η ομάδα διαθέτει το καλύτερο υλικό από το 2013, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με το νέο μοντέλο διοίκησης. Η παραμονή των Μπεργκ και Ζέκα, η προσθήκη του Λέτο τον περασμένο Γενάρη και οι σημαντικές μεταγραφές που έγιναν τον καλοκαίρι, έχουν προκαλέσει αισιοδοξία στους «πράσινους», οι οποίοι κινούνται για μία ή δύο μεταγραφές ακόμη, καλύπτοντας τα όποια κενά έχει διαπιστώσει ο Αντρέα Στραματσιόνι.

Στο σημείο αυτό, ο Ιταλός βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο ενδεχόμενα. Ή θα του βγει ο σχεδιασμός και θα δικαιωθεί, ή θα αποτύχει και το μπλοκ που τον αντιπολιτεύεται θα έχει ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα στη διάθεσή του, καθώς θα ειπωθεί ότι η διοίκηση πραγματοποίησε όλες τις επιθυμίες του και παρόλα αυτά, εκείνος δεν τα κατάφερε.

Το ζητούμενο για κάθε ομάδα είναι η επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. Όταν βρίσκεται μέσα στη διεκδίκησή τους και τους πετυχαίνει, όλα βαίνουν καλώς. Όταν δεν τους πετυχαίνει, αρχίζει η κρίση, που συνήθως καταλήγει με την αλλαγή του προπονητή…

Διαβάστε επίσης