Δ. Καμμένος, γιοκ αντιπρόεδρος από Δευτέρα…

Τη Δευτέρα η αποχώρηση Δημήτρη Καμμένου από την αντιπροεδρία της Βουλής, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Ως είναι γνωστό αντιπρόεδρο εκλέγουν τα κόμματα, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη κι εφόσον ψηφιστούν από το σώμα.

Ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπούσε τους ΑΝΕΛ στη Διάσκεψη των Προέδρων, κάτι το οποίο, όμως δεν υφίσταται, αφού πλέον είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Ο κ.Καμμένος είχε πει ότι είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμα αλλά αντιμετώπισε πολύ άσχημη κατάσταση από την πλευρά των ΑΝΕΛ, κι ήθελε το χρόνο του για να μαζέψει τα πράγματά του.

Τελικά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης παρενέβη, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην καλή λειτουργία της Βουλής, καλώντας ουσιαστικά τον κ.Καμμένο να παραιτηθεί, για να μην έρθει και το σώμα σε δύσκολη θέση. Υπενθυμίζουμε ότι αποπομπή από το προεδρείο της Βουλής, προβλέπεται όταν υπάρχει θέμα πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων, ωστόσο ούτε ο κ.Βούτσης ήθελε να δημιουργηθούν προβλήματα ούτε ο Δ. Καμμένος, ο οποίος ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πως θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα παραιτηθεί.

Μετά την παραίτηση Δ. Καμμένου εκκρεμεί πλέον η εκπροσώπηση των ΑΝΕΛ στο προεδρείο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού, η θέση αντιπροέδρου είναι τιμητική και ουσιαστική για τη λειτουργία της Βουλής, αλλά και για τις κομματικές διαδικασίες. Και μένει να δούμε ποιος είναι ο εκλεκτός των ΑΝΕΛ, ενδεχομένως κι αυτήν την εβδομάδα, αφού σε περιπτώσεις άλλων κομμάτων και στην παρούσα Βουλή, το θέμα της αντιπροεδρίας, έχει ανάψει τέτοιες φωτιές, που είχαμε ηρωικό έξοδο…

Α.ΣΤ.

Διαβάστε επίσης