Δ. Λιγνάδης: Δεν μπορεί να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την άποψη της ανακρίτριας που είχε λάβει απολογία από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με την  ανακρίτρια, και πλέον και του δικαστικού συμβουλίου, δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού σε βάρος του, διότι αυτές αποτελούν μέρος της ίδιας υπόθεσης για την οποία ο ηθοποιός είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Ο δρόμος για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση επί της ουσίας της υπόθεσης άνοιξε μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού, για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι. Αναμένεται το επόμενο διάστημα πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη του κ. Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Μετά και την απόρριψη της έφεσης το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κατηγορούμενο ηθοποιό είναι οι 18 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα