Δείπνο Γιούνκερ-Κόντε με μενού..προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων μετά και την απόρριψη του Ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν,ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δείπνησε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από τον ιταλό υπουργό οικονομικών Τζοβάνι Τρία. Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, στο τραπέζι παρευρέθησαν και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων ,Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά την αναχώρηση του ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε “Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό“,  ενώ τόνισε πως ελπίζουν να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ότι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας“, πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν κινδυνεύει να βιώσει την κρίση της Ελλάδας, διότι η Ιταλία διαθέτει οικονομικούς δείκτες τόσο σταθερούς, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν γνωστό ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, για να έρθουν πιο κοντά οι θέσεις των δυο πλευρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα