Εντός της εβδομάδας ανακοινώσεις για αγρότες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά προανήγγειλε ο Οικονόμου

Τι ανέφερε για το τετ-α-τετ Μητσοτάκης Ερντογάν

Για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και στα επικείμενα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως αποκάλυψε, αυτή την εβδομάδα θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για αγρότες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου – όπως είπε – να μετριαστούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

«Στόχος είναι να σταθούμε στο πλευρό όσων περισσότερων συμπολιτών μας, πάντα με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα».

Πορευόμαστε με σχέδιο και ρεαλισμό, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας».

Όσο αφορά στις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί κουπόνι για τα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε με νόημα πως ούτε το κομμάτι των καυσίμων δεν θα μείνει εκτός από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

«Φρένο» σε πρόωρες εκλογές

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου, διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τονίζοντας ότι κάθε τέτοια συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.

«Η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να σταθεί με πράξεις στο πλευρό της κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Για το τετ-α-τετ Μητσοτάκη Ερντογάν

Για τη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο είπε ότι διήρκεσε πάνω από δυο ώρες κι έγινε σε πολύ καλό το κλίμα, όπου παρουσιάστηκαν οι πάγιες θέσεις των δυο χωρών χωρίς όμως την ένταση και την οξύτητα της ρητορικής του τελευταίο διαστήματος. Ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν ένα θεμέλιο για ουσιαστική βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δυο χωρών, και όπως είπε διαπιστώθηκε συναντίληψη στην ανάγκη να πέσουν οι τόνοι μιας και στο νέο τοπίο είναι προς όφελος των δυο χωρών η σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εντάσεις, και θα συνεργαστούμε όπου μπορεί αν υπάρξει συνεργασία» είπε προσθέτοντας ότι δόθηκε έμφαση σε θετική ατζέντα κυρίως στην οικονομία, και η αίσθηση είναι ότι δυο χώρες μίλησαν σαν δυο χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις προκλήσεις της νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη που δημιουργεί η εισβολή στην Ουκρανία.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν στο πνεύμα της συνάντησης, τότε θα γίνει το Φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ενώ τον επόμενο μήνα στην Άγκυρα θα γίνει η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είπε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο είπε ότι ο πρωθυπουργός πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να βρεθούν κοινές λύσεις στα ενεργειακά προβλήματα.

Είπε ότι μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού γίνεται στην παράγραφο 12 των συμπερασμάτων ρητή αναφορά στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη ότι θα εξεταστεί η πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ενώ τόνισε ότι μετά από ελληνική παρέμβαση στην ενότητα της Άμυνας, επιβεβαιώνεται και η δέσμευση της ΕΕ να στηρίξει κράτος-μέλος αν δεχθεί επίθεση.

Επίσης ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε εκ νέου την πρόταση οι υπερβάλλουσας αμυντικές δαπάνες να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα και το χρέος, κάτι που -όπως είπε- συμμερίζονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα