Οικονόμου: «Η Ελλάδα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις των εταίρων» 

Τι απάντησε για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αναφερόμενος στο θέμα της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι η χώρα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με όσα αποφασίζουν οι εταίροι.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις των εταίρων και των συμμάχων μας» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος μίλησε και για τα σενάρια που αφορούν στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

«Εξετάζονται όλα τα σενάρια ακόμη και για τη πιο δυσμενή εξέλιξη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής συνεχίζεται χωρίς διαταραχές η παροχή φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς  για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία απάντησε μεταξύ άλλων ότι η χώρα οφείλει να είναι καθαρά και ανυποχώρητα απέναντι σε πράξεις που συνιστούν αναθεώρηση στο διεθνές Δίκαιο.

«Πρέπει να στηρίζουμε κυρώσεις και να υποστηρίζουμε έμπρακτα και ενεργά τον λαό της Ουκρανίας. Δεν πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις και να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη η κίνηση της χώρας μας με τις αποφάσεις του δυτικού κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα είπε: «Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ανακούφισης των πολιτών από το κύμα ακρίβειας».

Ερωτηθείς για τους πρώτους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτοί οι πρώτοι φιλοξενούνται είτε σε οικείους τους, είτε εκεί που ήθελαν οι ίδιοι.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να έχουν την φιλοξενία που πρέπει, και πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει αίτημα προς την ΕΕ να υπάρξει ένας μηχανισμός, ώστε να γνωρίζει κάθε χώρα πόσους πρόσφυγες θα δεχτεί.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την σημερινή ενημέρωση εκφράζοντας την θλίψη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα