Δέκα αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις στο Ιράκ

Επιθέσεις από ενόπλους δέχτηκαν αστυνομικές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι θρησκευτικές εντάσεις στο Ιράκ έχουν ενισχυθεί εξαιτίας των συγκρούσεων με τη γειτονική Συρία, όπου κυρίως σουνίτες αντάρτες αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το σιιτικό Ιράν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ωστόσο ομάδες σουνιτών μαχητών είχαν προηγουμένως βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις ασφαλείας, σε μια εκστρατεία για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Βαγδάτης, την οποία θεωρούν παράνομη.

Επτά αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μαχητές επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου και ομάδες περιπολίας κοντά στην πόλη Χαντίθα, 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας. «Ημασταν σε ένα σημείο ελέγχου όταν ξαφνικά μια ομάδα ανταρτών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα, μας περικύκλωσαν και άνοιξαν πυρ. Επτά συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν ακαριαία», δήλωσε ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Στην πόλη Ράβα, 260 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ένοπλοι επιτέθηκαν σε μπλόκα της αστυνομίας, το σπίτι ενός μέλους του Επαρχιακού Συμβουλίου καθώς και την κατοικία του αρχηγού της αστυνομίας, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας ακόμα δύο, δήλωσε η αστυνομία. Οι επιθέσεις έγιναν στην καρδιά της σουνιτικής επαρχίας Ανμπάρ, όπου το Σάββατο ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα και απήγαγαν 10 αστυνομικούς στην πόλη Ραμάντι.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Απρίλιο τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων που έχει καταγραφεί σε ένα μήνα εδώ και πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα