Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών στη Συρία

Από ότι φαίνεται, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά στις επιθέσεις του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους από αντεπιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην ανατολική Συρία.

Οι αντεπιθέσεις, τις οποίες εξαπέλυσε η τζιχαντιστική οργάνωση την Κυριακή το βράδυ εκμεταλλευόμενη χιονοθύελλα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ενόπλων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), ενώ 9 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεσή τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

“Χρησιμοποιώντας καμικάζι, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αιματηρές αντεπιθέσεις κατά των FDS σε τρεις άξονες, κυρίως στα χωριά Σούσα και Αλ Σάαφα”, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγείτο η Ουάσινγκτον, εξαπέλυσαν τον Σεπτέμβριο επίθεση κατά του τελευταίου καταφυγίου του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Τους τελευταίους μήνες, η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχει επιβραδυνθεί από τις αντεπιθέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίες γίνονται συχνά όταν η οργάνωση μπορεί να εκμεταλλευτεί την κακοκαιρία. Ωστόσο οι ένοπλοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του προπυργίου των τζιχαντιστών, έχοντας απωθήσει τα τελευταία μέλη του Ισλαμικού Κράτους που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε πολύ περιορισμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης