Δεκαεννέα πυροσβέστες νεκροί στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Στη θλίψη έχουν βυθιστεί οι ΗΠΑ καθώς τουλάχιστον 19 αμερικανοί πυροσβέστες σκοτώθηκαν την ώρα που έδιναν μάχη για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στην κεντρική Αριζόνα. Αυτό, την ώρα που οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ πλήττονται από δριμύ κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο να ξεπερνάει κατά διαστήματα και τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Η Δασική Υπηρεσία της Αριζόνας ανακοίνωσε πως αγνοείτο η τύχη 19 πυροσβεστών, οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο λόφο Γιάρνελ, περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά του Φοίνιξ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Ενας υπεύθυνος της Δασικής Υπηρεσίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι οι πυροσβέστες ανήκαν σε μια τοπική ομάδα άμεσης δράσης και άνοιγαν μια αντιπυρική ζώνη για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

«Υπό ομαλές συνθήκες, όταν ανοίγουμε μια αντιπυρικη ζώνη, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε μια καλή οδό διαφυγής και προβλέπουμε μια ζώνη ασφαλείας», ανέφερε ο Αρτ Μόρισον. «Φαίνεται πως η ζώνη ασφαλείας τους δεν ήταν αρκετά μεγάλη και η πυρκαγιά τους πρόλαβε», πρόσθεσε. Να σημειώσουμε, πως η φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή αλλά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων. Αυτή τη στιγμή καλύπτει περίπου 8.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους τους οποίους επικαλείται ο τοπικός Τύπος.

Διαβάστε επίσης