Δεκατρείς οι νεκροί από την έκρηξη αμαξοστοιχίας στον Καναδά

Δεκατρείς είναι οι νεκροί (ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι),  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, από τον εκτροχιασμό και την έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο Κεμπέκ του Καναδά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Τα συνεργεία ξεκίνησαν, δύο ημέρες μετά, τις έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφής και φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Το τρένο, φορτωμένο με πετρελαιοειδή, είχε σταθμευτεί σε λόφο έξω από την κωμόπολη. Υπό αδιεκρίνιστες συνθήκες, το τρένο λύθηκε και κύλησε ακυβέρνητο μέχρι το κέντρο της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο τα βαγόνια.

Με «εμπόλεμη ζώνη» παρομοίωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά το σημείο στην πόλη Λακ-Μεγκαντίκ του Κεμπέκ. Στο μεταξύ περίπου 100.000 λίτρα πετρελαίου από τα βαγόνια δεξαμενές του τρένου έχουν διαχυθεί γύρω από τις όχθες του παρακείμενου ποταμού Σουντιέρ και υπάρχει σοβαρή «ανησυχία» ότι τα πετρελαϊκά απόβλητα θα μεταφερθούν στο μεγάλο ποτάμι του Σεντ Λοράνς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

 

Διαβάστε επίσης