Δεκτή η πρόταση Κωτσού για αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw σε 500kw

H επίμαχη τροπολογία καθυστερoύσε για λόγους που αφορούσαν το υπουργείο Εργασίας αλλά κατόπιν παρέμβασης του βουλευτή Καρδίτσας το πρόβλημα ξεπεράστηκε

Δεκτή έγινε η πρόταση του βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κωτσού, σχετικά με την αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw σε 500kw.

Η άνωθεν παρέμβαση υλοποιήθηκε με την υπουργική τροπολογία 951-81/23.06.2021 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων» του σχεδίου νόμου με τίτλο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Κωτσός έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με την αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, το είχε προτείνει στον αρμόδιο για την κοινή αγροτική πολιτική υφυπουργό Ιωάννη Οικονόμου κατά τη συνάντηση τους τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό τον περασμένο Απρίλιο.

Επιπρόσθετα ο Καρδιτσιώτης βουλευτής είχε θέσει το εν λόγω ζήτημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής τον Απρίλιο, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα είχε αναφέρει ότι «προκειμένου να αυξήσουμε το αγροτικό εισόδημα είναι επιβεβλημένη η αύξηση της δυναμικότητας των αγροτικών φωτοβολταϊκών από τα 100 kW στα 500 kW χωρίς να χάνεται η ιδιότητα του αγρότη».

Ο λόγος για τον οποίο είχε καθυστερήσει η συγκεκριμένη τροπολογία, αφορούσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου λύθηκε έπειτα από παρέμβαση του Γ. Κωτσού στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην  ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή κατέθεσε την εν λόγω τροπολογία κάνοντας δεκτή την πρόταση του Καρδιτσιώτη βουλευτή, δίνοντας έτσι στους αγρότες τη δυνατότητα να μπορούν να κατασκευάσουν φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι 499kw χωρίς να χάνουν την ιδιότητα του αγρότη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα