«Δεν ξεχνά τη Θράκη ο Κ. Καραμανλής»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής άφησε λίγο πίσω το γραφείο και επέλεξε την ακριτική Θράκη να περάσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Εκτός από την οικογένειά του, στην παρέα του πρώην πρωθυπουργού ήταν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες από τις εξορμήσεις τους στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ορεινή Ξάνθη μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, διέμεινε σε ορεινό ξενώνα και ξεναγήθηκε στην περιοχή κατά την τετραήμερη παραμονή του εκεί.

Βρέθηκε στον ορεινό Λειβαδίτη, όπου επισκέφθηκε τον καταρράκτη, καθώς και στο Δασικό Χωριό του Ερύμανθου. Το πρόγραμμά του συμπεριελάμβανε κατάβαση στον ποταμό του Νέστου και επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης.

Παρά το γεγονός πως η παρουσία του κ. Καραμανλή στην περιοχή είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, και δεν περιελάμβανε επίσημες επαφές και συναντήσεις, ωστόσο οι πολιτικές επαφές και συναντήσεις δεν απουσίαζαν από το καθημερινό πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού.

Τον κ. Καραμανλή συνόδευε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη συναντήθηκε  εκτός από τον κ. Στυλιανίδη και με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό, που διετέλεσαν Υπουργοί κατά την περίοδο διακυβέρνησής του από το 2004 έως το 2009.

Χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης έγραψε:

«Ο Κώστας Καραμανλής δεν ξεχνά τη Θράκη.Αυτή τον πίστεψε και τον στήριξε και αυτός της ανταπέδωσε ως πρωθυπουργός εμπράκτως την αγάπη του, με έργα που φέρουν την υπογραφή του.

Τον υποδεχτήκαμε το τριήμερο της Εθνικής γιορτής στον ορεινό όγκο της Ξάνθης.

Σε μια ιδιωτική επίσκεψη μαζί με την οικογένεια του και μερικούς φίλους περπάτησε στα μονοπάτια της οροσειράς της Ροδόπης,διέσχισε με κανό τον ποταμό Νέστο και θαύμασε για ακόμη μια φορά την ομορφιά της ακριτικής γης μας.

Όπου κι αν βρέθηκε οι Θρακιώτες τον υποδέχθηκαν με αγάπη και ενθουσιασμό, εκδηλώνοντας την παραδοσιακή τους φιλοξενία αλλά και την αναγνώριση τους προς ένα πολιτικό ηγέτη, που δεν έμεινε στα λόγια, αλλά προσέφερε σε μια περιοχή που το είχε ανάγκη αλλά και το δικαιούνταν».

 

Διαβάστε επίσης