Δεν αντέχει ο Σαββίδης να πληρώσει τον Μαουρίσιο

Στις 31 Αυγούστου του 2017 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Μαουρίσιο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Ζενίτ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν άργησε να καθιερωθεί. Ακόμη κι όταν έλειψε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του (ρήξη χιαστού), η απουσία του στο κέντρο του Δικεφάλου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανέστατη.

Ο 31χρονος μέσος είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος με τον Δικέφαλου, του νταμπλ της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο το συμβόλαιό του που εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν είναι από τα πλέον υψηλά στην ομάδα (1.300.000 ευρώ).

Τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει παγκοσμίως ο κορωνοϊός καθιστούν πολύ δύσκολη την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Μαουρίσιο να μην συνεχίσει να φορά την ασπρόμαυρη φανέλα τη νέα σεζόν.

Αν και όλοι στην Τούμπα εκτιμούν και αναγνωρίζουν τον αψεγάδιαστο επαγγελματισμό του, ακόμη και το οικονομικό να μην αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο, είναι και ότι ο Βραζιλιάνος μεγαλώνει. Έχει προταθεί σε Αλ Χιλάλ, Φιορεντίνα, Χετάφε και Μπέτις.

Η εύρεση του αντικαταστάτη του ίσως ν’ αποτελεί και τη μεταγραφική προτεραιότητα του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Παίκτες προτείνονται, εξετάζονται, αλλά ο Δικέφαλος ψάχνει να βρει έναν αντί-Μαουρίσιο με ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Διαβάστε επίσης