Δεν αρκούν οι καταδίκες…

Η προσπάθεια της Άγκυρας και των εκλεκτών της στην κατεχόμενη Κύπρο να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος

Είναι γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, δεν αφήνει χωρίς αντίλογο και παρέμβαση στα ευρωπαϊκά όργανα τις συχνές ανατολίτικες (όταν δεν είναι πειρατικές) πρακτικές της Τουρκίας.

Το ίδιο έκανε και προ ημερών καταγγέλλοντας στην Κομισιόν την προσπάθεια της Άγκυρας και των εκλεκτών της στην κατεχόμενη Κύπρο να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος και να κάνει… ριφιφί στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών μέσω απόπειρας εισόδου του με το καθεστώς του παρατηρητή και με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η απάντηση της Κομισιόν δια του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ δεν άργησε να έρθει και ομολογουμένως ήταν αρκούντως ξεκάθαρη καθώς το ψευδοκράτος χαρακτηρίζεται «τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα» και επαναλαμβάνεται η πάγια θέση της Ε.Ε. ότι η Ένωση αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου.

Το ζητούμενο είναι αν στο επίπεδο που έχει αποθρασυνθεί η Τουρκία αρκούν οι λεκτικές καταδίκες. Και δυστυχώς η προϊστορία λέει πως όχι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα