«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν τα ανθρωπιστικά μέτρα»

Κατηγορηματικά απέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να «παγώνει» τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μιλώντας στον τ/σ Mega, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι «αυτά τα μέτρα δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσουν ή να ανασταλούν». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας μάλιστα πως «η ανάκληση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις είναι ταυτόχρονα και μέτρο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» και ότι «δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών αλλά αυτονόητων πράξεων της κυβέρνησής μας».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το αργότερο την προσεχή Τρίτη «θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την προστασία της Α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς, την απαγόρευση πώλησης στεγαστικών δανείων σε επιθετικά κεφάλαια, οι ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ για τις οφειλές στην εφορία και οι ρυθμίσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία», ενώ το επόμενο δεκαήμερο θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ώστε να μην υπάρχουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα