«Δεν είμαι αναλώσιμος…»

Αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας της Ελλάδας εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News» ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο Υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τη χώρα μας, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι αναλώσιμος.

«Ολες οι ενδείξεις είναι θετικές, οι δείκτες βελτιώνονται, η βιομηχανική παραγωγή δείχνει ότι ναι μεν είναι σε αρνητικό επίπεδο αλλά ο ρυθμός μεταβολής βελτιώνεται ραγδαία. Εχει δημιουργηθεί ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο Στυορνάρας, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει σημείωσε: «Το μόνο που θα με φόβιζε είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν είμαι αναλώσιμος, ήρθα για να μείνω και θα φέρω εις πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι».

Κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε: ««Γνωριζόμασταν από παλιά αλλά μόνο κοινωνικά, διαφέραμε αρκετά στις προσεγγίσεις μας, μας ένωσε το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας κι έχουμε ταιριάξει. Ο πρωθυπουργός πιστεύει 100% αυτό που κάνω κι εγώ πιστεύω 100% ότι έχω την υποστήριξή του».

Όσον αφορά, τέλος, το αν θα επέλθουν μειώσεις στον φόρο εστίασης και πετρελαίου θέρμανσης σημείωσε πως τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ για το πρώτο, ενώ πρόσθεσε: «Το πετρέλαιο κίνησης είναι στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο από την Ε.Ε. Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο».

Διαβάστε επίσης