«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός – Τιμώ τη στολή μου»

Μετά από 12 μέρες από την φονική πυρκαγιά στην Αττική, επισήμως αποτελεί παρελθόν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας. Το πρωί του Σαββάτου (4/8) παραδόθηκε η σκυτάλη στον Πάνο Σκουρλέτη. Στις δηλώσεις του ο απερχόμενος υπουργός έκανε έναν απολογισμό της θητείας του λέγοντας πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ούτε και βιδωμένος στη πολιτική καρέκλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας είπε στην ομιλία του τα εξής:

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου».

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπηρέτησα επί 35 χρόνια την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο. Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα. Κληθήκαμε να διαχειρισθούμε την μεταναστευτική κρίση. Φορούσα πάντα τη στολή και τιμώ τους ανθρώπους. Δώσαμε μάχες με την αστυνομία, επενδύσαμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης των σωμάτων ασφαλείας με τους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Τόσκας ευχαρίστησε τόσο τους συνεργάτες του, όσο και την οικογένειά του, που όπως είπε, τον στήριξε στα δύσκολα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας πως επιβάλλεται ανασχεδιασμός και ισχυροποίηση της Πολιτικής Προστασίας, υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα». Παράλληλα, είπε, θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο αλλά και να εφαρμόζονται.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζώων. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει; Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες».

«Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του Νίκου Τόσκα υπό το πρίσμα των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ακραίας πολιτικής λιτότητας ο Νίκος έκανε εξαιρετική δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι: «Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βγουν πιο ισχυρές, με πιο υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή είναι η διαρκής αποστολή των δύο αυτών σωμάτων. Αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν και τα επόμενα χρόνια να δράσουν και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ας αφήσουμε τη γλυκιά πολιτεία της πολιτικής κερδοσκοπίας και ας σταθούμε όλοι μαζί. Είναι απαίτηση των πολιτών. Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο»

Κλείνοντας την ομιλία του ο νέος υπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σκουρλέτης είπε ότι: «Θέλω να ευχηθώ να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες. Ευχαριστώ τον Νίκο και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι ανιδιοτελής και υπερασπιστής των ιδεών και των αξιών του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα