«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μου»

Αν και τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε με πολλές περγαμηνές στον ΠΑΟΚ, ο Μάαρτεν Μάρτενς δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που περίμεναν στον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News», αναγνωρίζει την μέτρια, έως τώρα, παρουσία του, χωρίς όμως να μετανιώνει που ήρθε στους Θεσσαλονικείς. Μάλσιτα, υπογραμμίζει ότι η επιλογή του θα αποδειχθεί καλή στην πορεία, αφού στόχος της ομάδας είναι να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μ. Μάρτενς:

-Για την απόφασή του να πάει στον ΠΑΟΚ: 

«Το σημαντικό στη ζωή είναι να μη μετανιώνεις για τις επιλογές σου. Και ειδικά να μη μετανιώνεις για επιλογές που δεν έκανες. Ημουν πολλά χρόνια στην Αλκμααρ, είχα πετύχει πολλά πράγματα στην Ολλανδία και χρειαζόμουν μια καινούργια εμπειρία, μια πρόκληση. Ο ΠΑΟΚ μού παρουσίασε ένα πλάνο, έδειξε πως με θέλει πολύ και ήταν η καλύτερη λύση για μένα. Σίγουρα τα πράγματα στην αρχή δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, είχα κάποια προβλήματα τραυματισμού, αλλά πλέον αισθάνομαι πολύ καλύτερα, θέλω να πετύχω μεγάλα πράγματα με τον ΠΑΟΚ και, όχι, δεν μετανιώνω που ήρθα στην ομάδα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία μου, διότι πάντα θέλω να πηγαίνω όσο καλύτερα γίνεται, ωστόσο δεν θεωρώ πως έκανα λάθος. Και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί στην πορεία».

-Για τους στόχους της ομάδας: 

«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και στόχος μας είναι να πετύχουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για πρωτάθλημα, Κύπελλο ή Ευρώπη. Άλλωστε, ό,τι και να πεις, δεν έχει σημασία αν δεν το δείξεις στο γήπεδο. Εκεί εμείς θέλουμε να αποδείξουμε πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Είμαστε μια ομάδα, λειτουργούμε ως σύνολο και μέσα από την ενότητα και τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί βάσει της εικόνας μας στον αγωνιστικό χώρο».

-Για τη ζωή στην Θεσσαλονίκη: 

«Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου αισθανόμαστε πολύ όμορφα στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο διάστημα η προσαρμογή ήταν λίγο δύσκολη λόγω του ότι ζούσαμε πολλά χρόνια στην Ολλανδία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη και οι άνθρωποι πολύ φιλικοί. Έχω ξεκινήσει να μαθαίνω τη γλώσσα για να μπορώ να συνεννοηθώ πιο εύκολα τόσο μέσα στην ομάδα όσο και στην προσωπική μου ζωή. Μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες και γενικότερα η εμπειρία ενός νέου τόπου είναι όμορφη».

Διαβάστε επίσης