«Δεν είναι λύση να στείλουμε τους μετανάστες στα νησιά»

Σε διαφορετική γραμμή από αυτή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου κινείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την ανακοίνωση του έκτακτου σχεδίου της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στον τ/σ ANT-1 ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών και απέρριψε ως λύση για το ζήτημα τη δημιουργία χώρων υποδοχής σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στα νησιά. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους μετανάστες στη χώρα μας, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στο κέντρο της Αθήνας, αντίθετα με όσα ισχυρίστηκε η κα Χριστοδουλοπούλου. Όπως υπογράμμισε η δημιουργία χώρων υποδοχής σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στα νησιά θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα αυξήσει την εισροή μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, ενώ υπενθύμισε πως αυτή ήταν και η προεκλογική διαφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά ευρωπαϊκό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Τουρκίας από την οποία ξεκινούν οι διακινητές για να μεταφέρουν τους μετανάστες στη χώρα μας. «Η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει για τους πρόσφυγες» τόνισε, αναφέροντας ότι όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφονται άμεσα στη χώρα από όπου ήρθαν, προσθέτοντας ότι για τους διακινητές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα