Δεν είναι μέλος του ΔΣ, είναι (μόνο;) αφεντικό!

Κώλυμα στην εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΑΕΚ προέκυψε, όπως αποφάνθηκε η ΕΕΑ μετά από σχετικό ερώτημα του ίδιου. Αυτό ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Goal», ωστόσο η σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν επηρεάζει άμεσα τον «Τίγρη».

Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ στέκεται στην παρουσία του γιου του Μελισσανλιδη, Γιώργου, στην κοινοπραξία που απέκτησε το 33% του ΟΠΑΠ, και αναφέρει ότι απαγορεύεται η τυπική συμμετοχή του «Τίγρη» στα κοινά της ΑΕΚ. Στη σχετική γνωμοδότησή της, η ΕΕΑ επικαλούμενη τον νόμο 2725 του 1999 (άρθρο 3, παρ. 1, 6, 7 και άρθρο 69, παρ. 8), αναφέρει ότι: «Προκύπτει με σαφήνεια κώλυμα για τη συμμετοχή καθ’ οιονδήποτε τρόπο φυσικού προσώπου στα όργανα διοίκησης ή μετοχικής σύνθεσης αθλητικής Aνώνυμης Eταιρείας εάν συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε οργανική διοικητική ή μετοχική σύνθεση καθ’ οιοδήποτε τρόπο με την Aνώνυμη Eταιρεία με την επωνυμία OΠAΠ».

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει άμεσα τον Μελισσανίδη, αφού η ΑΕΚ τη νέα σεζόν θα είναι ερασιτεχνικό σωματείο, καθώς σύντομα θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις κινήσεις του «Τίγρη» για την κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τι θα συμβεί σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, αν και εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει την άνοδο για τη Football League και γίνει ξανά ΠΑΕ, είναι κάτι που προφανώς και υπολόγιζε ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν αποφασίσει να ασχοληθεί ενεργά με τους «κιτρινόμαυρους» και λογικά μέχρι τότε θα έχει δώσει λύση.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη εξέλιξη είχε προκύψει και με τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, αφού ο τότε ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» ήταν βασικός μέτοχος της Intralot, εταιρείας που συνεργαζόταν με τον ΟΠΑΠ στο Πάμε Στοίχημα. Η φόρμουλα που είχε βρεθεί τότε ήταν να εξαιρεθούν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα