«Δεν είναι… προσωπικό το θέμα με τον Ψυχάρη»

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην υπογραφή των 15.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα» που είχε αποφασιστεί το 2014; Και αν μεν επιμένει, να πει από πού θα τις κάνει; Αν δεν επιμένει, να πει τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη;», διερωτήθηκε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κορυφώνοντας την επίθεση του εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «σπέκουλα με συγκεκριμένη στόχευση» τα δημοσιεύματα εις βάρος υπουργών όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Στήνονται δημοσιεύματα με στόχο να συγκαλυφθούν σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας», υποστήριξε και ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση για τις προσλήψεις 4.000 υγειονομικών και 20.000 αναπληρωτών στη δημόσια Παιδεία.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Παππαάς κατηγόρησε πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ακούει τον κ. Σόιμπλε» και τον κάλεσε «να ομολογήσει ότι το πρόγραμμα επί κυβερνήσεώς της δεν έβγαινε, γι’ αυτό και η συμφωνία για μεγαλύτερα πλεονάσματα». Όσον αφορά τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, ο υπουργός υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας, δεν εγείρουμε εμείς το ζήτημα, το ίδιο είναι που το θέτει», ενώ ζήτησε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μην καθυστερούν.

Ορμώμενος από τις επισκέψεις στην Ελλάδα των Μπαράκ Ομπάμα και Βλάντιμιρ Πούτιν, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι η χώρα έχει διεθνείς συμμάχους, δεν είναι στην απομόνωση πλέον.

Στα ερωτήματα για το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Νίκος Παππάς εν πρώτοις εξέφρασε την ευχή, «σύντομα ελπίζω» να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ως προς την ουσία υποστήριξε ότι «μπήκε ένα προσωρινό φρένο -και είναι κρίμα». Για την ενδιάμεση περίοδο υποστήριξε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν με πανελλαδική άδεια, θα πληρώσουν κάποιο τίμημα, ενώ επανέλαβε ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες καναλιών ζήτησαν να μην καταβληθεί τίμημα για την ενδιάμεση περίοδο.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση επιδιώκει να μπει λουκέτο σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Νίκος Παππάς απάντησε ότι «κανείς δεν ανάγκασε τις ιδιοκτησίες του ΔΟΛ και του Mega να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους επί ένα 6μηνο». Ενώ, ερωτηθείς ειδικότερα, τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά οι πρακτικές των δανείων με… αέρα είναι αυτές που ενοχλούν». Ο Νίκος Παππάς, βέβαια, δεν είπε λέξη για τα δάνεια του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα…

Τέλος, συνέστησε υπομονή και προσοχή απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα