«Δεν είναι στην καλύτερη στιγμή η Νέα Δημοκρατία»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM μίλησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις τάσεις της MRB που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η κα. Μπακογιάννη τόνισε πως «οι τάσεις είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν είναι στην καλύτερη στιγμή η Νέα Δημοκρατία. Θα περάσουμε μια φάση στην οποία οι πολίτες θα κρίνουν και θα κρίνουν αυστηρά. Ο πολίτης κρίνει με τα δικά του στοιχεία. Η μάχη μπορεί να κερδηθεί ».

Και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πάει με συγκεκριμένη ατζέντα. Το κάνει μάλιστα από μια θέση καλύτερη από αυτή που βρισκόταν μέχρι τώρα. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το στίγμα το δίνει ο πρωθυπουργός και αυτός είναι πάρα πολύ σαφής. Και οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν».

Όσον αφορά τις προτάσεις για το δημοψήφισμα, η βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε: «Περιμένουμε να τις δούμε τις προτάσεις. Από την ώρα που θα δούμε τις προτάσεις, αν λένε όλες ότι θέλουμε να καταψηφίσουμε τη μικρή ΔΕΗ και ζητάμε δημοψήφισμα, τότε είναι ομοειδείς. Εάν οι προτάσεις λένε αυτό που είπε χθες η κ. Παπαρήγα, ότι αυτό είναι ένα αστείο πράγμα, κενού περιεχομένου, τότε δεν είναι ομοειδείς. Και οι δύο έχουν δίκιο. Ο ένας το λέει σε πολιτικό επίπεδο, ο άλλος σε Εθνικό. Προς στιγμήν, η μικρή ΔΕΗ ψηφίστηκε».

«Κάνουμε όλη αυτή τη συζήτηση επί δέκα μέρες και έχουμε εκατοντάδες θέματα τα οποία τρέχουν για τα οποία δεν γίνεται καμία συζήτηση», υπογράμμισε η κα. Μπακογιάννη.

Τέλος, αναφερόμενη στην πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό, η κα. Μπακογιάννη σχολίασε: «Στο πολιτικό ληξιαρχείο, ο κ. Διαμαντόπουλος είναι στην κατηγορία φτερού, οπότε δεν μπαίνεις στον κόπο να του απαντήσεις. Από την ώρα που ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη θέση του Διαμαντόπουλου για την ένοπλη βία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ένοπλή βία, σημαίνει δολοφονίες. Από πότε είναι πολιτική επιλογή;».

 

Διαβάστε επίσης