Δεν ενοχλήθηκε ο Κυρίτσης από την εισβολή του Ρουβίκωνα

Άνευ ιδιαίτερης σημασίας χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, νωρίς το πρωί. Όπως μάλιστα πρόσθεσε ότι «μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις». Για να σχολιάσει: «Έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις;».

«Το πετάω χαρτάκια είναι τελικά πετάω χαρτάκια. Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημμέλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας καλό ότι υπάρχει αναλογικότητα στον τρόπο που επιβάλει τις ποινές η Δικαιοσύνη. Η επίθεση στο Υπουργείο είναι «ήσσονος σημασίας» κατέληξε ο βουλευτής του Σύριζα.

Ερωτηθείς για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι «ο Κουφοντίνας, όπως και άλλοι κρατούμενοι, όταν δικαιούνται άδεια πρέπει να τους δίνεται. Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα.

Διαβάστε επίσης