«Δεν έχει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να ομιλεί με έναν πολιτικό;»

Σφυροκόπημα απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση, με αφορμή την ομολογία του Πάνου Καμμένου για τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor-1, Μάκη Γιαννουσάκη, καθώς και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η Φωτεινή Βακή του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ διερωτήθηκε το αμίμητο: «Γιατί δεν έχει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να ομιλεί με έναν πολιτικό;» Βέβαια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος παρέλειψε κάτι σημαντικό: ότι ο κ. Γιαννουσάκης καταδικάστηκε για εισαγωγή στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο ισοβίτης ήθελε να καταγγείλει πράγματα που θα άλλαζαν την εξέλιξη της υπόθεσης –που δεν έχει καμία δουλειά να μιλάει με υπουργό, καθώς υπάρχουν αρμόδιες δικαστικές Αρχές- αυτό δεν θα έπρεπε να είναι ο ΥΠΕΘΑ αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στον απόηχο της ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας, απηύθυνε προς τον κ. Κοντονή την κατηγορία ότι άφησε υπαινιγμούς περί «κενού αληθείας» στην υπόθεση και εξεμάνη «καθώς -όπως είπε- ο κ. Κοντονής επιχείρησε να μας κάνει να παραδεχτούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με κακούργους της ηρωίνης». «Μα, είναι δυνατόν, όταν η συντεταγμένη Δικαιοσύνη, όταν δικαστές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, όπως είναι οι εφέτες που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις, δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το κενό που μας λέτε εσείς της αλήθειας, να το καλύψει ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με μία εισαγγελέα και με έναν ήδη κατάδικο;» απηύθυνε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης το ερώτημα.

Ο κ. Τζαβάρας κάλεσε επίσης τον κ. Κοντονή, να απαντήσει γιατί η εισαγγελέας Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία να πάει στις φυλακές Αυλώνα, που είναι εκτός ορίων της αρμοδιότητάς της. «Δεν έχουν οι φυλακές Αυλώνα εισαγγελέα;» διερωτήθηκε.

«Άρα, εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Το ζήτημα είναι: Έγινε επιλογή αυτού του εισαγγελέα για να ασχοληθεί; Γιατί, όταν κάποιος πηγαίνει και τον παίρνει από μία περιοχή και τον πηγαίνει σε μία άλλη περιοχή, όπου δεν είναι αρμόδιος, όπου δηλαδή οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια κάνει, δεν έχει το στοιχείο της νομιμότητας τουλάχιστον, από εκεί και πέρα έχουμε και παραβίαση μιας άλλης αρχής, η οποία έχει τεθεί για να προστατεύει τον πολίτη. Αυτή η αρχή είναι η αρχή του φυσικού δικαστή. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να εμπλέκονται κατά αυτόν τον τρόπο δικαστικοί λειτουργοί και μέχρι σήμερα να μην υπάρχει κάποιος που, τουλάχιστον για τα θέματα αυτά, να έχει πει την τελική γνώμη» τόνισε επίσης ο κ. Τζαβάρας.

Δημ. Συμπαράταξη: Οι ευθύνες είναι συλλογικές
«Ήρθατε και μιλήσατε ως συνήγορος του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ήρθατε να πείτε απίστευτα πράγματα. Όχι μόνο επιβεβαιώσατε την συνομιλία, αλλά υιοθετείτε ότι σας είπε ο ίδιος ο κ. Καμμένος, είτε ξέρετε κάτι παραπάνω» σχολίασε την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δικαιολογείτε εξωθεσμικές ενέργειες;» απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα της επικοινωνίας του κ. Καμμένου, δείχνει την ωμή πρόθεση παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε επίσης τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει, τι έκανε ο ίδιος προσωπικά για να προστατεύσει τη δικαιοσύνη και να βάλει τέλος στον κατήφορο από τέτοιου είδους αντιθεσμικές παρεμβάσεις. «Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο εσάς. Είναι συλλογικές. Αφορούν και τον κ. Τσίπρα. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο πρωθυπουργός την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης; Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στην κυβέρνησή σας, αλλά αυτό που αφορά εμάς είναι η χώρα. Δεν θα αφήσουμε να βάλετε τη χώρα σε κίνδυνο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΚΚΕ: Τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά και όχι τα αποπαίδια του καπιταλιστικού συστήματος
«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά και όχι τα αποπαίδια του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο σαπίζει και ξερνάει τη μπόχα του. Για αυτό άλλωστε και στις πιο ακραίες τους μορφές, στης χούντας το αλισβερίσι, λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε στο σημείο αυτό, ότι η διαπάλη έχει οξυνθεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες, «μια διαπάλη επιχειρηματικού πολέμου, χωρίς αρχές και όρια στην κυριολεξία, για την αναδιανομή της πίτας σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας».

Γι΄ αυτό, όπως τόνισε, και οι ενδεχόμενες αποκαλύψεις περί εμπλοκής σε εμπορία ναρκωτικών, επιχειρηματικών ομίλων, κατά καιρούς κατακλύζουν την δημόσια σφαίρα. «Βρήκατε αφορμή από αυτές τις εξελίξεις της επικαιρότητας, όπως τις διαμορφώνουν και τα ΜΜΕ, γιατί θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, σε μια περίοδο που έκλεισε, με βάση την απόφαση του Eurogroup, η δεύτερη αξιολόγηση που είναι η επικύρωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ποτάμι: Ο πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς
Την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση συνομιλίας με ισοβίτη, κατήγγειλε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Θα ξεκινήσω από το θέμα της εμπλοκής του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη, του κ. Καμμένου, σε μία υπόθεση συνομιλίας με κάποιον ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών. Δεν ξέρω τι είπαν. Είναι όμως φυσιολογικό, ένας υπουργός Άμυνας να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με έναν καταδικασμένο σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών; Θεωρείτε ότι αυτό είναι ό,τι κάνει κάθε πολίτης ή ακούγοντάς το αυτό ο κάθε πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς;», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς και πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουν στο “μίξερ” υπουργοί με ποινικούς ισοβίτες με υποθέσεις ναρκωτικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη, τότε τι γεύση νομίζετε ότι θα έχει ο χυμός που βγαίνει; Θα έχει τη γεύση της σαπίλας. Δεν θεωρείτε, λοιπόν, ότι εκθέτει αυτό την κυβέρνηση; Και δεν είναι και το μόνο, άλλωστε, από τον κ. Καμμένο».

ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών
«Τολμήσατε κάποιοι να μιλήσετε για αντιθεσμική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευτελισμός της δημόσιας σφαίρας και του ιερού αυτού χώρου του Κοινοβουλίου, από το να συζητούμε επί τη βάσει μιας υποκλαπείσας συνομιλίας, η οποία έτυχε να δημοσιευθεί σε ένα έντυπο» ανέφερε πριν από λίγο, μιλώντας στην Ολομέλεια, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών. Δηλαδή για τους επτά μάρτυρες που είναι νεκροί, ουδείς ασχολήθηκε! Για κάποια συνέντευξη που έδωσε ο ισοβίτης, κανένα σχόλιο! Για κάποιες παρατυπίες του κανονισμού των φυλακών, χαμός! Για 2,1 τόνους ηρωίνης, τίποτα; Με επιχειρηματικά συμφέροντα θα συντασσόμαστε ή με τις προσπάθειες της δικαιοσύνης να διερευνήσει μια υπόθεση και της οικονομικής αστυνομίας να διενεργήσει οικονομικούς ελέγχους;» είπε η κ. Βάκη και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, της δικαιοσύνης και της οικονομικής αστυνομίας να διερευνήσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Σχολίασε δε, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται επιλεκτικές αναφορές στην μάστιγα των ναρκωτικών, όταν πρόκειται για το χώρο του πανεπιστημίου, αλλά να μην γίνεται κουβέντα για τους 2,1 τόνους ηρωίνης και να εμμένουν κάποιοι στην παρατυπία του κανονισμού της φυλακής.

«Νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Υπέβαλλαν ερώτηση προς τον κ. Καμμένο. Ας περιμένουν και ας μην γίνεται συζήτηση εδώ μέσα» είπε ο Κ. Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ, ενώ διερωτήθηκε, «γιατί δεν έχει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να ομιλεί με έναν πολιτικό;»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα