«Δεν έχουμε… μεγάλες αίθουσες δικαστηρίων»

Να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για την υπόθεση αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής,  ξέσπασε εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης. Η Μάγδα Φύσσα  δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε… ο ίδιος είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος. Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Φυσικά και έχω παράπονα. Χάσαμε έναν λεβέντη για το τίποτα. Ήθελαν να μας δείξουν τη δύναμή τους και ποιοι είναι… δεν είναι ένας τυχαίος φόνος, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα».

Το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στον τ/σ Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για βραδύτητα της… ελληνικής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας και πως δεν είναι δυνατόν να χτιστούν αίθουσες που να μπορούν να φιλοξενούν δίκες στις οποίες εμπλέκεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, μαρτύρων και συνηγόρων από την μια μέρα στην άλλη.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε κι αλλά προβλήματα γιατί δεν είχαμε αίθουσα τόσο μεγάλη και άρα η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι η αμέσως επόμενη μέρα, αφού στην ίδια αίθουσα γίνονται πολλές δίκες». «Η προσπάθεια συνεχίζεται να επιταχυνθεί η διαδικασία. Έχετε δει πολλές περιπτώσεις να κατασκευάζονται μεγάλες αίθουσες σε μια μέρα», διερωτήθηκε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ Παρασκευόπουλος είπε ότι το μόνο που θα μπορούσε να απαντήσει στην Μάγδα Φύσσα είναι κάτι ανθρώπινο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα