«Δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, οι αρνητές του Άουσβιτς»

 Ηχηρό μήνυμα κατά του ναζισμού έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας, κατά την απονομή του μεταλλίου της εκατονταετηρίδας του ιδρύματος «Raoul Wallenberg» στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τιμήθηκε σήμερα για τους αγώνες του κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, για την υπόθεση της ειρήνης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , επεσήμανε ότι «οι αρνητές του Άουσβιτς δεν έχουν θέση στην Ευρώπη» και τόνισε ακόμα πως «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στα φαινόμενα λόγων ή έργων μίσους, αντισημιτισμού, μισαλλοδοξίας, θρησκευτικού φανατισμού ή ρατσισμού».

«Στα χρόνια της ναζιστικής θηριωδίας, Χριστιανοί και Εβραίοι Έλληνες, συστρατεύθηκαν στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας. Η Γερμανία του Χίτλερ και οι συνεργοί του, δολοφόνησαν έξι εκατομμύρια Εβραίους. Ολόκληρες κοινότητες αφανίσθηκαν, μέσα σε αυτές και η εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Ο ελληνικός φόρος αίματος στο Ολοκαύτωμα ήταν 65.000 Έλληνες Εβραίοι» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Και συνέχισε: «Τον περασμένο Ιούλιο» υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας, «επισκέφθηκα το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Δήλωσα, και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι όποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο ελληνικός λαός, πολιτεία και κοινωνία, έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση. Έχουμε χρέος να αντλούμε διδάγματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στα φαινόμενα λόγων ή έργων μίσους, αντισημιτισμού, μισαλλοδοξίας, θρησκευτικού φανατισμού ή ρατσισμού».

Διαβάστε επίσης