«Δεν έχω δώσει εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών»

Επεισοδιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάθεση τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεόδωρου Δραβίλλα, στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση του κ. Δραβίλλα, καθώς προκλήθηκε ένταση με το… καλημέρα. Αφορμή στάθηκε η εμφάνιση του με τρεις άνδρες της προσωπικής του φρουράς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία αρκετών βουλευτών – μελών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη οι τρεις άνδρες που συνόδευαν τον επικεφαλής της ΕΥΠ δεν είχαν την ειδικά διακριτικά καρτελάκια που δίνονται στους επισκέπτες της Βουλής ενώ ο κ. Δαβίλλας αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους. Για τον λόγο αυτό, η κα Κανέλλη δήλωσε ότι αδυνατεί να παρίσταται στην συνεδρίαση και αποχώρησε.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως εάν και η συνεδρίαση της Επιτροπής θεωρείται απόρρητη, έχοντας μάλιστα απαγορευτεί η παρουσία των δημοσιογράφων έξω από την αίθουσα του δευτέρου ορόφου, διέρρευσαν ορισμένα στοιχεία από την κατάθεση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Δραβίλλας επιχείρηση να κάνει μια γενικόλογη ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις της ΕΥΠ, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπάρχει το περίφημο βαλιτσάκι αλλά ολόκληρο τζιπ που επιτελεί το συγκεκριμένο έργο της Υπηρεσίας. Πέραν αυτού, ερωτώμενος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τα περί καταγραφής συνακροάσεων στελεχών και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, φέρεται να είπε ότι  «εγώ δεν έχω δώσει εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται να υποστήριξε ότι για άρση απορρήτου και παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών πρέπει να δοθεί εντολή από εισαγγελέα και πως την συγκεκριμένη διαδικασία την εκτελεί ο πάροχος και όχι η Υπηρεσία.

 

Διαβάστε επίσης