«Δεν φέρνει αποτέλεσμα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

Αντίθετος στην επιβολή ΦΠΑ στα νησιά εμφανίστηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Το Φορολογικό Πλαίσιο Ως Μοχλός Ανάπτυξης».

Ο φορολογικός μηχανισμός είναι στρεβλός και το κυριότερο δεν φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε αρχικά αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και φορείς, ώστε να καταγραφεί επίσημα η φορολογική πολιτική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ανέφερε ως παράδειγμα την υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων. Πρόσθεσε δε ότι, ακόμη και η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε στις νησιωτικές περιοχές, δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα. Ούτε όμως τα έσοδα που θα προέλθουν από τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι τα προσδοκώμενα καθώς έως σήμερα έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 1.200.000 οχήματα, διότι οι κάτοχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.

Στη ημερίδα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, κ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος έκανε λόγο για φορολογική βαρβαρότητα που δημιουργήθηκε χάρη στη συντήρηση του κρατικού μηχανισμού από τους πολιτικούς που νόμιζαν ότι θα γλίτωναν και προτίμησαν τη φορολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ θα έπρεπε να κόψουν τις κρατικές δαπάνες.

 

 

Διαβάστε επίσης