«Δεν υπηρετήθηκε η νομιμότητα»

Δεν υπήρξε νηφαλιότητα και ψυχραιμία κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως η νομιμότητα των δημοκρατικών θεσμών δεν υπηρετήθηκε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κλήθηκε να τοποθετηθεί για το γεγονός ότι από τους τέσσερις πρώτους συλληφθέντες βουλευτές, προφυλακίστηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός και υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη έχει ολοκληρώσει την κρίση της.

«Βρισκόμαστε σε κλίμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων. Προϋπήρχε αυτή η κατάσταση«, σημείωσε ο Κουβέλης στο ραδιόφωνο του REAL.

Και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, η οποία δεν υπήρξε. Η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προβεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε».

Διαβάστε επίσης