Δεν ήταν μόνο το Κατάρ…

Sports Παρασκήνια

Το Μουντιάλ του Κατάρ πέρασε στην ιστορία, με την ποδοσφαιρική κοινότητα να μετρά τις πληγές της, καθώς η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου δόθηκε σε μια χώρα με τεράστια προβλήματα δημοκρατίας κι ελευθερίας. Το γιατί το αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η FIFA κάνει εγκληματικές επιλογές.

Το Μουντιάλ του 1934 δόθηκε στη φασιστική Ιταλία και μέχρι και σήμερα ο τίτλος που κέρδισε χάρη και στις ενέργειες κάτω από το τραπέζι του Μουσολίνι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα. Το 1978 δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει τη διοργάνωση στη δικτατορία της Αργεντινής που φυλάκιζε και σκότωνε αντιφρονούντες μερικά μέτρα μακριά από τα γήπεδα ακόμα και την ώρα των αγώνων.

Το 2018 το Μουντιάλ έγινε στη Ρωσία μια χώρα, που βρίσκεται σταθερά στις χαμηλότερες θέσεις παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της LGBT κοινότητας και που επίσης κατηγορήθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε τους εργάτες. Επίσημα 21 εργάτες σκοτώθηκαν σε ατυχήματα στους χώρους των γηπέδων αλλά υπάρχουν καταγγελίες πως αρκετοί θάνατοι αποσιωπήθηκαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του γηπέδου στην Αγ. Πετρούπολη στο οποίοι δούλευαν σε τραγικές συνθήκες εκατοντάδες Βορειοκορεάτες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα