Δεν ήξεραν τίποτα για τον Γκαγκάτση, τα φόρτωσαν στον Βασιλειάδη

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησαν να δικαιολογήσουν οι 11 ΠΑΕ που ψήφισαν υπέρ της παραμονής Γκαγκάτση στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου της Super League1 τον Μάρτιο του 2019, κατά την διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων χθες Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει τότε, αίτημα αποπομπής του Γκαγκάτση, εξ αιτίας του βουλεύματος για κακούργημα στην πολύκροτη υπόθεση «Κάρτα Υγείας». Το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης τελικά εκδιώχθηκε από την Super League όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Μηνάς Λυσσάνδρου, τον Απρίλιο του 2019.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έριξε πρόστιμα στις ΠΑΕ που παρανόμησαν διατηρώντας στην θέση του τον Γκαγκάτση και η υπόθεση έφτασε στην Εφέσεων. Στα νομικά πρόσωπα απο 30.000 ευρώ και στα φυσικά, απο 10.000 ευρώ.

Στις τοποθετήσεις τους ενώπιο της Εφέσεων οι ΠΑΕ που υποστήριξαν τον Γκαγκάτση, αντί να μπουν στην ουσία, τόνισαν ότι ο Ολυμπιακός είχε πρωτοστατήσει στην πρόσληψη του Γκαγκάτση!

Το καλύτερο όλων, το είπε στην Εφέσεων ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Μπίρδας: «Ο ΠΑΟΚ δεν προσδοκούσε πλεονέκτημα από την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση»! Κι ακόμα καλύτερο: ” Ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, από το 2014 ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ στον  Συνεταιρισμό. Ήταν ήδη εκπρόσωπος το 2016, αυτάρκης. Δεν υπήρχε ούτε καθ΄ υποψία το πλεονέκτημα από τη θέση του πατέρα του”.

Ο δικηγόρος τη Ξάνθης, Δασκαλάκης τόνισε το αυτονόητο ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, ότι άπαντες γνώριζαν για το βούλευμα του Γκαγκάτση. Φυσικά και το γν΄ώριζαν. Αλλά υπήρχε κι ένας Υφυπουργός, ο Γ. Βασιλειάδης κι ένας γγΑ, ο Συναδινός, που δεν εξέδισαν διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του “φίλου” τους Βασίλη Γκαγκάτση. Επειδή τον ήθελε εκεί ο “φίλος” του Αλ. Τσίπρα, Ιβάν Σαββίδης.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Παπαντωνίου, υπογράμμισε: ” Αυτή η οικονομική ποινή θα μας δυσκολέψει πάρα πολύ σε δύσκολες εποχές λόγω κορωνοϊού. Ο ΓΓΑ ενώ γνώριζε την υπόθεση, δεν έκανε καμία σύσταση”.

Η δικηγόρος του Ατρομήτου, Άσπα Σουλούκου: Η πράξη μας δεν συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, δεν είχαμε ούτε δόλο, ούτε αμέλεια, μόλις ήρθε η διαπιστωτική πράξη, προχωρήσαμε στα νόμιμα. Ο ΓΓΑ από το 2016 μέχρι 2019 όχι μόνο δεν είχε κάνει τίποτα αλλά ήταν και συνομιλητής του Γκαγκάτση”.

Ο δικηγόρος του Λεβαδειακούς, Βαγιάκος:  “Η ΓΓΑ που ποτέ δεν ζήτησε την έκπτωση του, μέχρι που το έκανε για άλλο βούλευμα. Όταν το ζήτησε, οι ΠΑΕ πειθάρχησαν» ανέφερε μεταξύ άλλων”.

Η «Α» και η iapopsi.gr ήταν το μόνο Μέσο που ε΄χιε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ κι επισήμανε με επιχειρήματα ότι η παραμονή του Γκαγκάτση ήταν παράνομη.

Να τα θυμηθούμε

SUPER LEAGUE: Τα πλοκάμια του Βασίλη και οι προκάτ πλειοψηφίες

Κι ακ΄όμα

Τέλος ο Γκαγκάτσης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα