«Δεν μπορώ να ζω με την αβεβαιότητα του Άρη»

Την πόρτα της εξόδου για τον εαυτό του από τον Άρη, άνοιξε ο Γιάννης Γιαννιώτα, μιλώντας στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των Συντακτών». Ο νεαρός άσος τόνισε ότι αν και αγαπάει τη νυν ομάδα του, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα κοιτάξει το καλύτερο για την καριέρα του, χωρίς ν’ αποκλείει τη μεταγραφή ακόμη και σε άλλον ελληνικό σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γιαννιώτα:

Υπάρχει μια χαμηλή ρήτρα στο συμβόλαιο σου. Είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις να κερδίσει περισσότερα χρήματα από εσένα ο Άρης;
«Θέλω να μιλήσω ανοιχτά πλέον, γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Εγινα επαγγελματίας επί διοίκησης Αθανασιάδη και με κοστολόγησαν αυτά τα χρήματα. Μάλλον δεν πίστευε κανείς σε μένα ότι θα παίξω μπάλα. Οταν πας να πάρεις ένα αμάξι και μπορείς να το πάρεις με 20.000, δεν θα προσφέρεις 30.000. Σίγουρα θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Άρη γιατί με ανέδειξε, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι».

Θέλεις να μείνεις ή να φύγεις;
«Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου. Θέλω να δουλέψω ήσυχος, χωρίς να έχω ένα άγχος. Δε θέλω να διαβάζω ότι ο Άρης μπορεί να υποβιβαστεί εξαιτίας των χρεών. Αγαπάω τον Άρη, εδώ μεγάλωσα. Αλλα έχω μπροστά μου 10 χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Θέλω να κάνω καριέρα. Δεν γίνεται να ζω συνέχεια σ’ ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Είσαι κοντά στην απόφαση να αποχωρήσεις;
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει η σκέψη να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, να ανεβώ ένα επίπεδο. Νιώθω ότι ήρθε η στιγμή για εμένα και πιστεύω ότι έχω δυνατότητες. Το όνειρο μου είναι να παίξω στο εξωτερικό, αλλά αν δεν προκύψει, θα περιμένω κάτι από Ελλάδα».

Θα έπαιζες σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα;
«Θα μου είναι δύσκολο να παίξω κόντρα στον Άρη. Αλλά το βλέπω πιο επαγγελματικά πλέον. Ο Άρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου, δε γίνεται διαφορετικά. Αλλά θα πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου, τα όνειρα μου. Σημαντικό κομμάτι είναι τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Δε το δέχομαι να μου πετάνε ψίχουλα και κάποιοι άλλοι να έχουν «φάει» εκατομμύρια».

Εχουν βάση όσα έχουν γραφτεί στα ελληνικά ΜΜΕ για ενδιαφέρον για την απόκτηση σου;
«Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά δεν ξέρω από ποιες ομάδες. Υπομονή και θα δούμε…»

Μπορείς να μιλήσεις με πιθανότητες για το αν θα παραμείνεις στον Άρη;
«Είμαι κοντά στην απόφαση ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Δε θέλω να πω ότι μένω και σε δέκα μέρες να έρθει πρόταση και να φύγω. Αλλά δεν μπορώ να ζω με την αβεβαιότητα του Άρη. Δεν μπορώ να το ξαναζήσω αυτό. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν λεφτά να έρθουν προπόνηση! Παίκτες του Άρη ζητούσαν δανεικά! Ξέρω ότι σε πολλούς δε θα αρέσουν αυτά που λέω, αλλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι όλα ρόδινα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα