«Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά έχουμε πετύχει success story»

Την άποψη ότι υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας που αναμένεται να βελτιώσουν και το κλίμα στις επιχειρήσεις και το κλίμα για τους επενδυτές και για τους καταναλωτές», εξέφρασε η Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ-1, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι «έχουν διαψευστεί όλοι όσοι προσεύχονταν το καλοκαίρι για κατάρρευση εσόδων και για τον κόφτη που ανέμεναν να ενεργοποιηθεί. Οι χθεσινές προβλέψεις του ΔΝΤ, αλλά και οι προβλέψεις των Ευρωπαίων, δείχνουν ότι γίνονται σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη». Η κα. Σβίγκου ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη θα έρθει «μέσα από σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται από την κυβέρνηση» και σημείωσε:

«Εμείς σίγουρα δεν πανηγυρίζουμε, ούτε για τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτε για τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το καλοκαίρι, αλλά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, ώστε η ανάπτυξη να έρθει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με όρους προστασίας των ασθενέστερων. Και όχι να μιλούμε μόνο για ένα success story, το οποίο να υπάρχει μόνο στη φαντασία των πολιτικών, όπως επί ΝΔ».

«Οι βάσεις για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη έχουν μπει και το προηγούμενο διάστημα και με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου», επεσήμανε η ίδια.

Διαβάστε επίσης