«Δεν παραδίδουμε τη λαϊκή εντολή στο παλιό πολιτικό σύστημα»

«Δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε στις προθέσεις του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ειδικού σκοπού», ξεκαθαρίζει με συνέντευξη της στην εφημερίδα «Αγορά», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα προς όφελος των αδύναμων. Αυτή είναι και η ουσία της πολιτικής ρητορικής της πριν τις εκλογές, αυτή εξακολουθεί να είναι η πολιτική της στόχευση και σήμερα», ενώ σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει την ευρωπαϊκή συγκυρία, να ξεπεράσει τον πολιτικό εγκλωβισμό, να διατηρήσει το ιδεολογικό της πρόσημο, να διαμορφώσει νέα πρότυπα διακυβέρνησης και να κάνει τα αναγκαία τακτικά βήματα.

«Δεν θα παραδώσουμε τη λαϊκή εντολή στους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί να μπει ξανά στο προσκήνιο από την πίσω πόρτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα αν μπορεί να αποτραπεί η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη απαντά ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ικανότητα να συνθέτει μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων. «Το μείγμα της πολιτικής μας, η ταυτότητα μας εξαρτά μεγάλο τμήμα της από αυτήν την εσωκομματική λειτουργία», αναφέρει και προσθέτει ότι «το νόμισμα είναι σε όλους γνωστό πως – από μόνο του – δεν αποτελεί ούτε λύση ούτε πολιτικό διακύβευμα». Εξάλλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως «η έξοδος από την Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στόχος της κυβέρνησής μας δεν είναι οι εκλογές», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει, όμως, ότι «η σταθερότητα στη διακυβέρνηση δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσκαιρες τακτικές πολιτικής στήριξης αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων, που δοκιμάστηκαν και απέδειξαν την αποτυχία τους στην υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων». «Θα κριθεί αν και πότε θα καταστούν αναγκαίες οι εκλογές, με δεδομένο ότι η ομαλή και στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την κοινωνία και για την οικονομία» προσθέτει.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέα προαπαιτούμενα μέτρα για ένα δεύτερο δάνειο – γέφυρα, στην περίπτωση που δεν προλάβουμε την υπογραφή συμφωνίας ως τις 18 Αυγούστου, η Όλγα Γεροβασίλη απαντά πως η απόφαση της 12ης Ιουλίου είναι μια συμφωνία με προκαθορισμένες υποχρεώσεις αμφότερων πλευρών. «Έχουμε προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διευκολυνθεί η σύναψη συμφωνίας, μέσα στα προβλεφθέντα χρονικά πλαίσια. Ο στόχος επίτευξης της συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα βήματα των δύο πλευρών, χωρίς τις συνήθεις παρελκυστικές πρακτικές από την πλευρά των εταίρων, είναι συμφωνημένα, δημοσιοποιημένα και δεσμευτικά για όλους» παρατηρεί.

Τέλος, στο ερώτημα αν ο κ. Βαρουφάκης θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αν κυβέρνηση θα φέρει plan B στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά ότι το Μαξίμου δεν παίζει και δεν φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του τιμητή πολιτικών συμπεριφορών ή / και επιλογών οποιουδήποτε μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε, ασφαλώς, να υποκαταστήσει τις συλλογικές λειτουργίες και τις αποφάσεις της ΚΟ και των οργάνων του κόμματος, δημιουργώντας έναν αδιαφανή πόλο εκπόρευσης εσωκομματικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο δεν προτίθεται να παρέμβει σε θεσμικές λειτουργίες του ελληνικού κοινοβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα