«Δεν παραιτούμαι, αν θέλουν ας με διώξουν»

Μπορεί η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει την απομάκρυνση του Πέτρου Τατσόπουλου από το κόμμα, μετά την κόντρα που ξέσπασε, την επίθεση που δέχτηκε από τον δημοσιογράφο της «Αυγής», Βασίλη Μουλόπουλο, τη χθεσινοβραδινή επαναφορά του θέματος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την παραπομπή του (εκ νέου) στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως ο ίδιος φαίνεται να μην έχει… τέτοιες προθέσεις. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βημα FM, έστειλε μήνυμα στους συντρόφους του πως δεν παραιτείται και δήλωσε πως δεν νιώθει πως βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως νιώθει ότι είναι συντονισμένος με το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε λόγο για λογική του «μαντριού» από συμβούλους του Τσίπρα, επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την στάση του είναι εκείνος που τον κρατάει στο κόμμα, ενώ αποδοκίμασε την επίθεση της Κουμουνδούρου σε Μέσα Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική που θα οδηγήσει στην απομόνωση και τον πολιτικό αυτοχειριασμό.

«Τυφλό χτύπημα, το κείμενο Μουλόπουλου»

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την κόντρα που ξέσπασε είπε πως «αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριέψουν, πριν γίνουν κυρίαρχη τάση» ενώ σχετικά με την «επίθεση» από τον Βασίλη Μουλόπουλο τόνισε πως είναι ένα «παράδειγμα για το πως μπορεί να επιβληθεί μια στρατηγική αντίληψη, μια τακτική αντιπαράθεσης που βάζει στο σακί οποιονδήποτε διαφωνεί με το σύνολο των θέσεων του κόμματος». Ο ίδιος είπε πως δεν πυροβολεί ούτε εναντίον της εφημερίδας του κόμματός του, αλλά αντιθέτως νιώθει πως «το κείμενο Μουλόπουλου δεν αποδομούσε τις απόψεις μου, ήταν τυφλό χτύπημα, ήταν δολοφονία χαρακτήρα». «Αν επισήμως το κόμμα πιστεύει πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εναντίον μας, τότε υπάρχει κίνδυνος, μας οδηγεί σε αδιέξοδα αυτή η λογική…», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχαν πρόθεση»

Ο βουλευτής μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM απέδωσε πρόθεση σε στελέχη του κόμματος να εξωθηθεί προς την κατεύθυνση της παραίτησης. Επίσης, έκανε λόγο για νοσηρά φαινόμενα στους κόλπους του και πως είναι αστείο να τεθεί σε επιτήρηση για τις δηλώσεις του και τη δράση του, ενώ αποδοκίμασε την επίθεση της Κουμουνδούρου σε Μέσα Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική που θα οδηγήσει στην απομόνωση και τον πολιτικό αυτοχειριασμό.

«Με στήριξε ο Τσίπρας»

Για το εάν τον κάλυψε ο Πρόεδρος του κόμματος είπε πως «αν πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι της λογικής του μαντριού, της στάνης και των προβάτων βουλευτών δεν θα ήμουν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αυταρχική τάση είναι η άποψη ανθρώπων που συμβουλεύουν τον Τσίπρα. Και ο Τσίπρας και πολλοί βουλευτές του κόμματος καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον μου».

«Δεν μπορούμε να απομονώσουμε κανέναν»

Σχετικά με τις απόψεις που εκφράζονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν έρθει στην εξουσία θα απομονώσει κέντρα διαπλοκής και συγκεκριμένα media είπε πως «δεν μπορούμε να απομονώσουμε κανέναν. Είναι ολισθηρός ο δρόμος της πλήρους απομόνωσης, είναι ένα είδος αυτισμού και αυτοχειριασμού όταν μιλάς μόνο με όσους συμφωνούν μαζί σου. Είναι ο σίγουρος τρόπος να ξαναγυρίσει το κόμμα στο 4%.»

Η άποψή του όπως την εξέφρασε είναι να «περάσουμε από κόσκινο κάθε δανειακή σύμβαση ΜΜΕ, εικάζω ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Άλλο αυτό κι άλλο το ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι πληρωμένο όργανο διαφόρων κέντρων», ενώ κατέληξε πως «είναι εκτός πραγματικότητας η άποψη ότι μόνον στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ανιδιοτελείς.

Λογικά και μόνο να το πάρουμε αποκλείεται όλοι όσοι έχουν βρεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι όλοι καθαροί και η βρωμιά να είναι μόνον στους απέξω. Δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο σάκο όσους θέλουν συνειδητά να σε βλάψουν με όσους διαφωνούν μαζί σου».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης