Δεν παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο Πελεγρίνης

Τη μη παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που είχε ζητήσει ο υπουργός Παιδείας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αποφάσισε η Σύγκλητος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, δεν προκύπτει λόγος για την παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο και επομένως δεν μπορεί να τεθεί σε αργία. Νωρίτερα, ο ίδιος, μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος “ότι ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας”. Κατηγόρησε, επίσης, το υπουργείο για “αυταρχισμό” και ότι “έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών”.

“Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος” ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και κατέληξε: “Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή”.

Διαβάστε επίσης