Δεν πήραν άδεια Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας στη Super League 2

Σε περιπέτειες μπαίνουν Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας, αφού από τις ομάδες της Super League 2, οι συγκεκριμένες δύο δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια σε πρώτο βαθμό από το όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Οι δύο ΠΑΕ θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο, ωστόσο αν οι φάκελοι απορριφθούν εκ νέου τότε θα τους επιβληθεί ποινή περιορισμού στις μετεγγραφές. Συγκεκριμένα θα μπορούν να αποκτήσουν ξένους ποδοσφαιριστές μόνο κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25 ετών. Επίσης θα τους επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

“Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 16 ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ. Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ. Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους”.

Η Παναχαϊκή πήρε θέση μετά την αρνητική εξέλιξη: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 με αφορμή την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ ενημερώνει ότι η διοίκηση της υπό τον κ. Μπάρλο σε ότι την αφορούσε πέρασε με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία στα νομικά, τα διοικητικά, τα αθλητικά και τα κριτήρια υποδομής. Διαπιστώθηκαν κάποιες ελλείψεις στα οικονομικά κριτήρια που αφορούσαν το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31/12/2019.Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε όλα όσα προβλέπονται έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει η ομάδα μας ανάλογα προβλήματα στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα