«Δεν πρέπει να σταματήσει ο αγωγός φυσικού αερίου»

Κάλεσμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σταθμίσουν τη στάση τους στη Βουλή εκτιμώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, διαμηνύει πως ο ίδιος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Real News», σημειώνει πως «όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφάζανης και συνεχίζει: «Όπως επανειλημμένα έχω πει στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας επί της ουσίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι «το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας».

Επίσης, υπεραμύνεται της πολιτικής του στο υπουργείο λέγοντας ότι «οι ελληνορωσικές σχέσεις και η όσο το δυνατόν ευρύτερη και ουσιαστικότερη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, έχουν τεράστια και στρατηγική σημασία για τη χώρα μας». Ζητά, τέλος, «το έργο του αγωγού (ρωσικό φυσικό αέριο) νομίζω ότι θα πρέπει να παραμείνει, ανεξάρτητα της απομάκρυνσής μου από την κυβέρνηση, έργο πρώτης και άμεσης εθνικής προτεραιότητας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα