«Δεν προβλέπεται νέα χρηματοδότηση για την Αμφίπολη»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης της ανασκαφής στην Αμφίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψή του στο λόφο Καστά.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεναγήθηκε στην περιοχή και στο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο, από την επικεφαλής αρχαιολόγο, Κατερίνα Περιστέρη. Οταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται».

Μαζί με τον Νίκος Ξυδάδη ήταν και η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία χαρακτήρισε την ανασκαφή ως ένα τεράστιο έργο που αυτή τη στιγμή παίρνει τις «ανάσες» που χρειάζεται. «Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ’ αυτή τη φάση της. Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Μουσείο της Αμφίπολης, ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχουν τα μνημεία της περιοχής, της αρχαίας πόλης, του τύμβου Καστά αλλά και του Μουσείου. «Η περιοχή είναι χαρισματική και πρέπει να έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση του χώρου. Τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα