Δεν σπάει η συμμαχία Μαρινάκη, Αλαφούζου

Το σκάνδαλο του Μάνταλου να βάλει διαιτητή στο ντέρμπι τον Μαρέσκα και VARista τον λαμόγιο Πιτσινίνι, αυτόν τον σκοπό είχε

Τώρα ξύπνησαν όλοι με τον Μαρέσκα. Κάτι παίζει εδώ, σου λέει, με τον Ιταλιάνο. Πώς έγινε και ήρθε από το πουθενά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός; Ποιος τον έφερε; Αυτά και άλλα τέτοια ωραία. Η «Α» και η iapopsi.gr από τον περασμένο Απρίλιο το είχε δει και το είχε γράψει το έργο, πως γίνονται όλα αυτά τα σούρτα – φέρτα. Ότι ο Σταύρος Τριτσώνης πάει παρατηρητής διαιτησίας και εκεί ψήνει τους ξένους διαιτητές να έρθουν στην Ελλάδα και να δώσει από ένα σπόρι ή ολόκληρο το καρπούζι. Ανάλογα την βαθμολογία. Να τα πάρουμε από την αρχή.

Γράφουν τα έγκυρα τα sites ότι ο Πίτερ ο Φρόιντφελντ έκανε τους πρώτους του ορισμούς. Μιλάμε για θέατρο σκιών. Ποιος Φρόιντφελντ, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Πότε πρόλαβε; Ο Μάνταλος τους έκανε όλους τους ορισμούς. Σάμπως ξέρει ο Σουηδός τι είναι ο Μαρέσκα και ο Πιτσινίνι που τον βάλανε στο VAR στο Καραϊσκάκη;

Πάμε παρακάτω. Ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής στον Νταβίντε Μάσα, που χαντάκωσε τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ, και είχε βοηθό στο VAR τον Μαρέσκα στο ματς Άλκμααρ – Άντερλεχτ τον Απρίλιο. Με διαιτητή τον Νταβίντε Μάσα, βέβαια, αυτό το πουλάρι που την έσφαξε στεγνά τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και μετά, σ’ ένα ματς Βελγίου – Σουηδίας τον Οκτώβριο, πάλι ο Τριτσώνης έκρινε τον Μαρσέκα.

Και σωστά θα πεις, και τι έγινε, ρε που ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής του; Τρέχει τίποτα; Τον λάδωσε; Όχι, ρε. Ο Τριτσώνης όταν ορίζεται παρατηρητής διαιτησίας, για 24 ώρες τουλάχιστον έχει το γενικό κουμάντο με τους διαιτητές, τους βοηθούς, τους VARistes του αγώνα. Αποκτάνε μια άλλη σχέση, φιλική. Τρώνε μαζί, συζητάνε, πίνουν κανένα ακριβό κρασί, βγαίνουν και καμία τσάρκα στη νύχτα έτσι και είναι μερακλήδες.

Κι όταν ο Μαρέσκα ήρθε βοηθός VARista στο παιχνίδι Ελλάδα – Ολλανδία 0-1, τον υποδέχτηκε ο Μάνταλος. Όχι ο Πέτρος της ΑΕΚ, ο Σταύρος Μάνταλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Αναπληρωτής. Μπήκε όμορφα στον αγωνιστικό χώρο, πάτησε το χορτάρι στην «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά» ο Σταύρος, είχε συνομιλίες με τους διαιτητές. Κι από ντύσιμο, σκέτο φιγουρίνι. Και παπούτσι που πρέπει να κόστιζε πάνω από 150 ευρώ. Κι ένοιωθε σαν στο σπίτι του. Να μην ξεφύγω, όμως.

 

Και τον Ισπανό τον Ερνάντεθ και τον Μαρέσκα, βέβαια τους χαιρέτησε ο Μάνταλος. Ψημένος ήταν ο Μαρέσκα από τον Τριτσώνη και ο Μάνταλος του έκανε την πρόταση να έρθει να σφυρίξει το ντέρμπι. Κορόιδο ήταν ο Μαρέσκα να μην έρθει; Χρήμα, μπορεί κι αφορολόγητο κιόλας, χαζός ήτανε να αρνηθεί; Ύστερα, μπορεί ο κολλητός του, ο Νταβίντε Μάσα, να του έδωσε οδηγίες, πως τα βγάζεις πέρα στο Καραϊσκάκη, έτσι κι έχει αποφασίσει να δώσει λίγο πασατέμπο σε μια ομάδα ή να τους βάλει να σκοτωθούνε.

Κι ο Σταύρος, βέβαια, δεν του είπε να δώσει κανένα σπόρι παραπάνω στην μία ή την άλλη ομάδα για αύριο Κυριακή. Δεν κάνει τέτοια πράγματα ο Σταύρος. Λίρα εκατό. Έτσι και ανοίξεις την Γραμματική του Τζάρτζανου στο λήμμα «καθαρός», το όνομα του Σταύρου θα σου βγάλει. Πως δεν επηρεάζεται από κανέναν στο ποδόσφαιρο όταν παίρνει αποφάσεις για τους ορισμούς.

Κι επειδή έπρεπε να φέρει κι έναν VARista από την Ιταλία, έψαχνε ώρες ολόκληρες και τελικά, κατέληξε στον Μάρκο τον Πιτσινίνι. Καλό παιδί κι αυτός. Από οικογένεια. Να του βρούμε και καμιά όμορφη να τον παντρέψουμε. Ο Πιτσινίνι ήταν VARistas του Μάσα και δεν έβλεπε τίποτα, άσε που δεν είναι και διεθνής.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Είναι δυνατόν, ο Μάνταλος να ξαναφέρει τον Πιτσινίνι, όταν ήταν μαζί στα αποδυτήρια σ’ εκείνο το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΚ όταν πήγε κάποιος, όπως κατήγγειλε ο Μάσα και του έριξε κλωτσιά στα μπατζάκια; Αλλά και ο ίδιος ο Πιτσινίνι έπρεπε να αρνηθεί να ξανάρθει στην Ελλάδα. Να πει, κύριοι, ευχαριστώ, αλλά εγώ είμαι αξιοπρεπής άνθρωπος. Είσαστε απολίτιστοι που μπουκάρετε στα αποδυτήρια και ρίχνετε κλωτσιές στους διαιτητές. Δεν θα πάρω, γειά σας.

Αυτό έπρεπε να πει ο Πιτσινίνι. Κι όχι μόνο ο Πιτσινίνι, βέβαια, αλλά και ο ίδιος ο Μαρέσκα, που είναι φίλος με τον Μάσα. Τσιμουδιά. Το παραδάκι να πέφτει. Κι όχι μονάχα αυτό. Η ίδια η ιταλική ομοσπονδία, πώς τους άφησε να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα, όταν ξέρουν ότι μυρίζει μπαρούτι; Ο Μάσα δεν τους είχε πει ότι τον χτύπησαν; Τώρα, θα πεις με το δίκαιό σου, μάστορα, ότι τι ψάχνεις να βρεις στην Ιταλία, εκεί γίνεται χαμός με τα στημένα και είναι πάνω από 50 στο κύκλωμα σου λέει αυτός ο Φαμπρίτσιο Κορόνα. Και διαιτητές μέσα.

Ποιος είναι αυτός ο Κορόνα; Μιλάμε για περιπτωσάρα, μάστορα. Ένα λαμόγιο του στοιχήματος ήτανε. Έστηνε ματσάκια και τα έπαιζε. Τον ανακάλυψαν και τον μπουτζουριάσανε για κανά πεντάρι χρόνια. Μέσα στην φυλακή απέκτησε τέτοια κονέ, που είναι αυτός που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τον Τονιάλι, τον Ζανιόλο, τον Ζαλέσκι, τον Φρατσόλι κλπ, που τραντάζει την Ιταλία. Έγραψε και στο tweeter ότι έρχονται κι άλλα ωραία με αποκαλύψεις. Και μου λες εσύ, τώρα, για αξιοπρέπεια δεν έπρεπε να έρθουν να παίξουν ο Μαρέσκα και ο Πιτσινίνι.

Άλλο είναι το πιο καλό. Ο Μάνταλος το’ παιξε τσαμπουκά στον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο με τον Μαρέσκα και τον Πιτσινίνι. Ότι δεν σας βλέπω. Έτσι είναι. Τώρα, θα πεις, μόνος του είναι ο Σταύρος; Δεν έχει και τον Μπαλτάκο; Ο Τάκις, ως γνωστόν, δεν ασχολείται με την διαιτησία. Ούτε υπάρχει και κάποιος άλλος πίσω από τον Τάκι. Αυτός είναι η κορωνίδα του ποδοσφαίρου και αυτόφωτος. Μη λέμε πάλι τα ίσια. Επειδή κρίθηκε ικανός από τους βλαχοπρόεδρους, βγήκε πρόεδρος στην ΕΠΟ.

Και τι θα παίξει ο Μαρέσκα; Στο πράσινο θα κάτσει η μπίλια ή στο κόκκινο; Υπόθεση εργασίας κάνουμε τώρα. Πες ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός. Μάλιστα. Τι θα γίνει; Θα σηκώσεις κουρνιαχτό ο Αλαφούζος. Όχι εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη. Εναντίον Μπαλτάκου και σία. Ξέρει ο Γιαννάκης-του ΣΚΑΪ, όχι ο άλλος- ότι δεν θα μπορούσε να έχει ανάμειξη ο Μαρινάκης με τον Μαρέσκα.

Κι ο Ολυμπιακός τι θα κάνει αν ευνοηθεί και κερδίσει; Φασαρία θα κάνει ο Μαρινάκης γιατί ξέρει πως παίζεται το έργο. Είναι και παλιό το κόλπο, ότι σου δίνει το τυράκι το κοράκι, τσιμπάς και στο παίρνει πίσω στο τέλος του πρωταθλήματος. Και στην λέει κι από πάνω, μη μιλάς γιατί ευνοήθηκες με τον Παναθηναϊκό. Τόσα χρόνια, όποιος ευνοείται, δεν βγάζει ποτέ ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Ποτέ. Κάθεται στα αυγά του. Ντουμπέκα. Μόνος ότι αδικείται ή νομίζει ότι αδικείται, τότε σηκώνει στην Ελλάδα στο ποδάρι.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο ντέρμπι και κράτα την ώρα που το διαβάζεις αυτό, μάστορα. Ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να την σπάσουν την συμμαχία. Το ξέρει η πιάτσα ολόκληρη, ότι θα πάνε μαζί κόντρα στους δυο Πόντιους και όπου βγάλει.

Υπάρχει και το άλλο, μάστορα. Αν όντως το κόψει στην μέση το καρπούζι ο Ιταλός κι όποιος κερδίσει – κέρδισε, τι χαμπάρια μετά; Θα στο πω κι αυτό. Άπαξ και το κάνει αυτό ο Μαρέσκα με τον Πιτσινίνι, κανένας δεν θα αντιδράσει όταν ο Μάνταλος τους ξαναφέρει με την υπογραφή του Φρόιντφελντ. Γιατί θα έχουνε δώσει εξετάσεις αύριο και θα έχουν περάσει στις πανελλήνιες.

Κι όταν με το καλό τους ξαναφέρουν τότε θα είναι άλλο παιχνίδι. Έτσι δεν λένε και οι προπονητές ότι κάθε ματς διαφέρει από το άλλο; Καταλαβαινόμαστε, ε; Χαίρετε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα