«Δεν συλλαμβάνονται οι πρωθυπουργοί…»

Επαφές Βασιλειάδη για την εισβολή Ιβάν

Μετά τον χαμό της περασμένης Κυριακής το βράδυ στο ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα και να έχει συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε να συμφωνηθούν (;) κανόνες, προκειμένου να επιτρέψει ξανά τη διεξαγωγή αγώνων.

Το ερώτημα, που βεβαίως προκύπτει είναι τι ακριβώς δεσμεύσεις περιμένει από τις συναντήσεις αυτές. Μέχρι σήμερα τα προεδρεία Super League και ΕΠΟ λάμπουν διά της απουσίας τους και δεν είχαν καν το θάρρος να αποδοκιμάσουν δημόσια τα συμβάντα. Πόσω μάλλον να προτείνουν λύσεις. Για τις λύσεις έχουμε επιφυλάξεις για το αν θέλουν, αλλά κυρίως αν μπορούν. Κι αυτό γιατί δεν γίνεται να ξεσπαθώσουν εις βάρος εκείνων –ή εκείνης– που τους έβαλαν στις καρέκλες που στρογγυλοκάθονται.

Ας ξεκινήσουμε από τη Super League. Κουμάντο, ως γνωστόν, στον συνεταιρισμό κάνουν οι Β. Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος) και Γ. Στράτος (πρόεδρος).

Αν μπορούμε να μαντέψουμε την τοποθέτηση του κ. Στράτου, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να ενημερώσει τον κ. Βασιλειάδη ότι δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, γιατί μέχρι τώρα προσπαθούσε να πείσει τις 12 ΠΑΕ (πλην των 4 μεγάλων) πάση θυσία να δώσουν την εγγυητική επιταγή του 1,5 εκατ. ευρώ ως ρήτρα εάν κάποιος φύγει από την κεντρική διαχείριση. Προσέξτε: την επιταγή, όχι το αντίκρισμα αυτής.Γιατί αν κάποιος πρόεδρος είχε στην τράπεζα 1,5 εκατ. ευρώ, θα έμπαινε στο βιβλίο Γκίνες ή το πιθανότερο θα δεχόταν τηλεφώνημα από τον Τσακαλώτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δώσει λύση στο θέμα του δημοσίου χρέους, θέμα το οποίο είναι σαφώς πιο εύκολο από το να συγκεντρώσει ο πρόεδρος το 1,5 εκατ. ευρώ και βεβαίως να το πληρώσει ως εγγύηση.

Από τη δύσκολη θέση τον Γιώργο Στράτο θα έβγαζε αμέσως ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασίλης Γκαγκάτσης. Πολύ απλά θα έλεγε στον υπουργό να περιμένει λίγο μέχρι το απόγευμα, ώστε να προλάβει ο γιος του, Μάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, να συνομιλήσει με τον πρόεδρο κ. Σαββίδη, που λόγω του αυτοφώρου δεν ήταν εύκολο να συναντηθεί μαζί του. Υποσχέθηκε όμως ότι μόλις γίνει η επαφή Μάκη – Ιβάν τα προβλήματα που απασχολούν τον υπουργό θα λυθούν σε χρόνο μηδέν.

Στη συνέχεια πλέον ο κ. Βασιλειάδης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Βαγγέλη Γραμμένο. Αρχικά, όπως του εξήγησε ο Φιλιππούσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ περιμένει και αυτός με τη σειρά του να λήξει το αυτόφωρο, ώστε αφού επικοινωνήσει με τον Ιβάν να μπορέσει να τοποθετηθεί. Όταν έγινε η συνάντηση ο Βαγγέλης είπε στον υπουργό Αθλητισμού, ότι καλό θα είναι να γίνουν κάποιες επαφές με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, κ. Σκουτέρη, ώστε να δει εγκαίρως πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα της διακοπής με την ΑΕΚ, αφού λόγω της προηγούμενης απόφασή του για τον ΠΑΟΚ (με τον Ολυμπιακό), πιθανόν να έχει κάποιες μικροαντιρρήσεις. Στην περίπτωση αυτή υπέδειξε στον κ. Βασιλειάδηνα επικοινωνήσει και με τους κ.κ. Κοντονή και Καμμένο ώστε να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις του κ. Σκουτέρη.

Επίσης, στον κ. Βασιλειάδη ετέθη και το επιχείρημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είχε πρόθεση να εκφοβίσει κάποιον. Γιατί αν δεν υπήρχε αφόρητη ζέστη ίσως και καύσωνας δεν είχε κανένα λόγο να βγάλει το μπουφάν του, ώστε να εκτεθεί σε δημόσια θέα το «εργαλείο».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον μαέστρο τις περιπτώσεις αυτές γ.γ. της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για να συμφωνήσουν τι πρέπει να γίνει.Ο Θεόδωρος όμως του το ξέκοψε με μαχαίρι: «Γιώργο, σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ δεν εμφανίζομαι. Ακολουθώ τη σοφή ρήση του λαού “του φεύγα η μάνα ποτέ δεν έκλαψε”. Μίλα με τον Βασάλο. Αν του κάνεις και κανένα τραπέζι στου Παπαϊωάννου ή στο Γκασπάρ, τότε θα έχεις τις λύσεις που θέλεις».

Μάγκας ο Θόδωρος. Στο πρωτάθλημα γίνεται της πουτ…ς, και αυτός δεν έχει καμία σχέση. Προφανώς οι Βασάλο, Λάκοβιτς, Χούμπελ, Βέλα, Ντερβίσι και βεβαίως ο Περέιρα με το νέο φρούτο της διαιτησίας Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν δεν έχουν καμία σχέση με τον γ.γ. της UEFA.

Προφανώς, είδαν φως και μπήκαν…

Δεν μιλάμε για τον μακαρίτη τον Κουτσοκούμνη, καθώς «οι νεκροί δεδικαίωνται».

Σειρά στις επαφές του κ. Βασιλειάδη είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μετά το «καλημέρα», δειλά-δειλά ρώτησε τον κυρ-Νίκο γιατί δεν συνελήφθη ο Σαββίδης από τους υπεύθυνους αστυνομικούς του γηπέδου, και επίσης τι έγινε με τον εν ενεργεία αστυνομικό φύλακα του Ιβάν.

Ο Τόσκας δεν του άφησε περιθώρια για συνέχιση της κουβέντας: «Γιώργο μου, όπως ξέρεις, στην Ελλάδα οι πρωθυπουργοί δεν συλλαμβάνονται. Μπορεί ο Αλέξης να είναι πρωθυπουργός, αλλά στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός της μπάλας είναι άλλος. Το είπε και ο Βίκτωρας το πρωί στον Alpha. Όσον αφορά τον αστυνομικό, τι το σκαλίζεις το θέμα; Εδώ επί Ν.Δ. δεν έπιασαν τους αστυνομικούς-φρουρούς του Λαυρεντιάδη και του Ρέστη. Θα χαλάσουμε την πιάτσα εμείς;»

Στο σημείο αυτό τελείωσαν οι επαφές του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος λίγο-πολύ αντελήφθη ότι πρέπει να κάνει κάτι που έλεγε προ 20ετίας ο Χάρρυ Κλυνν στις παραστάσεις του: «Κράτησα το κεφάλι χαμηλά, όταν έπεφταν οι σφαίρες». Σοφός ο Καλαμαριώτης…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα