«Δεν θα επιτραπεί η πρόσμιξη ελαιολάδου με σπορέλαια»

Απόλυτος στο ότι δεν θα επιτραπεί η ανάμιξη αγνού παρθένου ελαιόλαδου με σπορέλαια, παρά το ότι το ζητά η έκθεση του ΟΟΣΑ, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Αυτό, απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και Μανούσου Βολουδάκη. Επίσης, ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί ούτε η πρόσμιξη γάλακτος με γάλα σε σκόνη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το ελαιόλαδο είναι στρατηγικής σημασίας προϊόν και ζήτησε «να φτάσει παντού το μήνυμα» ότι δεν θα επιτραπεί η πρόσμιξη «ώστε να σταματήσει η συζήτηση». Υπενθύμισε δε ότι ο νόμος 4177/2013 τιμωρεί με φυλάκιση όποιο αναμιγνύει παράνομα και πωλεί είδη  διαφορετικών ποιοτήτων, δεσμευόμενος ότι αυτή η διάταξη θα συνεχίζει να ισχύει. «Συνεπώς όποιος ονειρεύεται προσμίξεις ελαιολάδων, καλά θα κάνει να το ξεχάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο Θανάσης Σκορδάς δήλωσε ότι εξετάζει θετικά το ζήτημα της πώλησης ελαιολάδου σε συσκευασία μεγαλύτερη των 5 λίτρων για τους χώρους μαζικής εστίασης, καθώς το έχουν ζητήσει και οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και οι επιχειρήσεις συσκευασίας και εμπορίας ελαιολάδου.

Τέλος, για τη χρήση προσυσκευασμένου ελαιολάδου μη επαναγεμιζόμενων φιαλιδίων ατομικής συσκευασίας για τους χώρους μαζικής εστίασης, ο υφυπουργός είπε ότι δεν απαγορεύεται και χρησιμοποιείται από πολλά εστιατόρια που επενδύουν στην ποιότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα