Δεν θα φορολογηθούν στάνες, θερμοκήπια κ.ά.

Την… γλυτώνουν, για την ώρα, οι στάνες και τα θερμοκήπια, καθώς έπειτα από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεν θα φορολογηθούν.

Συγκεκριμένα, η απόφαση ελήφθη κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.).

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Να θυμίσουμε πως το βράδυ της Τρίτης, 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης