«Δεν θα γίνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις»

«Περικοπές σε εν ενεργεία και απόστρατους δεν θα γίνουν». Αυτό ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου  προς τους δημοσιογράφους που  καλύπτουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο αρμόδιος υπουργός , στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ούτε στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Η απόφαση οριστικοποιήθηκε, όπως είπε,  χθες βράδυ σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η τρόϊκα ζητούσε, ανέφερε ο Αβραμόπουλος,  300 εκατομμύρια από την Άμυνα! Τελικά επήλθε συμφωνία με την δέσμευση να κοπούν 100 εκατομμύρια από τους εξοπλισμούς τα οποία, όπως είπε, έχουν βρεθεί.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάνει λοιπόν πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Πεντάγωνο.  «Γνωρίζουμε ότι με τις μειώσεις των μισθών τους τα τελευταία χρόνια τα στελέχη των ΕΔ έχουν φτάσει στα όρια της αξιοπρέπειάς τους Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλες μειώσεις .Θα υψώσουμε ανάχωμα για να προστατέψουμε τις ΕΔ από οποιαδήποτε απειλή από όπου και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα κομματικό παρεμβατισμό στις ΕΔ» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ύπουργός  ανακοίνωσε ότι στις 19 του μήνα θα περάσει από τη Βουλή Νόμο, ο οποίος θα προβλέπει ότι οποιαδήποτε σύμβαση πριν υπογραφεί από τον ΥΕΘΑ θα υπογράφεται από την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή. Έτσι θα γίνονται από δω και πέρα οι συμβάσεις ακόμη και οι πιο επείγουσες οι οποίες όπως είπε προχωρούν.

 

Διαβάστε επίσης