«Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου»

Με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Παραδέχθηκε ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης αλλά και ότι η συναλλαγή στην αγοραπωλησία του ακινήτου επί της Κεφαλληνίας 38, το 2008, ήταν εικονική.

Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου, συντετριμμένη, ομολόγησε στους δικαστές ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη. «Ήθελα να καλύψω, να προστατεύσω τον πατέρα μου. Θα φαινόταν άσχημα, να πω ότι εκείνος το είχε αγοράσει. Ήταν δική μου απόφαση, δεν με πίεσε εκείνος».
Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη σχετικά με  την οικονομική κατάσταση του πατέρα της το 2008, όταν της δώρισε το ακίνητο στην Κεφαλληνίας, απάντησε: «Τον πατέρα μου, τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Δεν θα γίνω κατήγορός του. Μετά τον χωρισμό με τη μητέρα μου, είχε δημιουργηθεί  άσχημη κατάσταση. Ύστερα από τον δεύτερο γάμο του, δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου επαφή για δύο χρόνια. Το τελευταίο σπίτι στο οποίο τον επισκέφθηκα, ήταν στην Κομνά Τράκα, όταν χώρισε με τη μητέρα μου. Δεν ξέρω καν που είναι το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κάποια στιγμή που πήγα σε μια συναυλία στην Ακρόπολη, λοξοκοίταξα κι’ εγώ μήπως το δω. Για τον γάμο, έμαθα από τις εφημερίδες».
Σε άλλο σημείο και με έντονη τη συγκινησιακή φόρτιση, η Τσοχατζοπούλου έβαλε τα δάκρυα και σημείωσε: «Είμαι 16 μήνες στον Κορυδαλλό. Θεωρώ ότι πρώτα απ’ όλα τιμωρούνται τα παιδιά μου. Είμαι αθώα, νοιώθω αθώα. Την παραχώρηση των ακινήτων στο δημόσιο, την έκανα γιατί τα ακίνητα αυτά έχουν συνδεθεί με αυτή την υπόθεση. Θέλω να επιστρέψω στην οικογένειά μου. Έτρεχαν πίσω από το παιδί μου και φώναζαν “κλέφτη, φέρε πίσω τα λεφτά. Μου πήρε την υπόληψή μου αυτή η ιστορία. Ο κόσμος έχει κακή γνώμη για τα παιδιά των δημοσίων προσώπων, ότι βολεύονται, παίρνουν δουλειές. Δεν το ήθελα ποτέ. Είμαι περήφανη που δούλεψα και έκανα όνομα -για τον εαυτό μου. Με εκτιμούν στο χώρο αυτό, με ήθελαν για την εμπειρία και τη γνώση μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα