Δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ ο Ολυμπιακός από την ΕΡΤ

Πολλή σκόνη σηκώθηκε για την τηλεοπτική συμφωνία της ΕΡΤ να μεταδίδει κάθε Δευτέρα φιλικά παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Η κρατική τηλεόραση ( που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος) θα δώσει  450.000 ευρώ για τη μετάδοση κάθε Δεύτερα της πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αγωνίζεται για «φιλανθρωπικό σκοπό» με ομάδες που θα αντιμετώπιζε αν λάμβανε μέρος στην Basket League.

Για το θέμα υπήρξαν αρκετές διαφωνίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ.

Που περισσότερο είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτό το πρόγραμμα και οι ομάδες που είχαν κλείσει φιλικά με τον Ολυμπιακό δεν το ήξεραν.

Η διαφωνία δεν είχε να κάνει φυσικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι της υπόθεσης τόσο από πλευράς Ολυμπιακού όσο και από την ΕΡΤ αφού όπως ξεκαθαρίστηκε (και μέσω της ανακοίνωσης του ΕΣΑΚΕ) ΄«όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας».

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο ΕΣΑΚΕ αισθάνεται ως υποχρέωση του να ανταποδίδει στην κοινωνία την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ είναι αρωγός σε κάθε δράση που έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των πιο αδύναμων.

Τα μέλη του ΕΣΑΚΕ δε, έχουν μια αξιοθαύμαστη κοινωνική προσφορά σε όλα τα χρόνια διεξαγωγής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός “Monday’s Game Night against COVID-19” με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας“.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα