«Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων»

Η συμφωνία της γαλλικής Λίγκας με εταιρία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατέρρευσε από τον περασμένο Μάρτιο όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού.

Γι αυτό το λόγο οι ομάδες της  Ligue 1  ζήτησαν λεφτά από το κράτος για να ζημιωθούν λιγότερο, όμως συνάντησαν την κάθετη αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν.

«Γνωρίζουμε τη μακροοικονομική σημασία αυτής της σύμβασης. Θα σας πω ειλικρινά, ότι αυτό είναι ένα τρελό συμβόλαιο. Είχαμε προειδοποιήσει την διοργανώτρια. Γνωρίζαμε ότι αυτή η σύμβαση ήταν εύθραυστη. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που το διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν πολύ σοβαροί. Όλοι βρισκόμαστε σε μια αδύνατη κατάσταση», επεσήμανε ο Μακρόν και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να βρουν μια έξυπνη λύση μεταξύ των εταίρων, αλλά θα απαιτήσω ώστε το κράτος να μην υποκαταστήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Ο Μακρόν ήταν απόλυτος στην τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσει το γαλλικό ποδόσφαιρο να υποπέσει στα λάθη που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την σύμβαση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα