Δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται στο Μαξίμου για νέο κλείσιμο του λιανεμπορίου

O κλάδος θεωρείται ο «πνεύμονας» των δημόσιων οικονομικών αφού από τον κύκλο εργασιών του γεμίζουν τα ταμεία του κράτους

Τους χειρότερους εφιάλτες της ξυπνάει στην κυβέρνηση η εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική και τις άλλες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, καθώς πέρα από την δυσβάσταχτη πίεση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ΕΣΥ είναι εξαιρετικά αμφίβολο πώς και πόσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα βγουν «ζωντανοί» από ένα τρίτο ολικό –τύπου Μαρτίου– ;ockdown.

Η κυβερνητική αγωνία αποτυπώνεται ανάγλυφα στα λόγια του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/2) στο MEGA υπογράμμισε ότι η προσπάθεια της πολιτείας είναι να κρατηθεί ενεργός ο «πνεύμονας» των οικονομικών του κράτους που είναι ο κλάδος των καταστημάτων λιανικής  πώλησης.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Σταμπουλίδης, που ερωτώμενος για την πιθανότητα η αύξηση των νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό θα οδηγήσει σε νέο λουκέτο στο λιανεμπόριο, απάντησε το προφανές αλλά όχι καθησυχαστικό ότι «μια μέρα δεν καθορίζει τις αποφάσεις. Θα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Σύμφωνα, πάντα, με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή το click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα, ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική να κλείνουν στις 17:00, περιορίστηκε να πει ότι σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία, οι συνθήκες που επικρατούν στην Αττική είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες των επαρχιακών πόλεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα