«Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο εργολάβου και καναλάρχη»

Ασπίδα προστασίας στον Νίκο Παππά ύψωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα κάνει ότι πει η Δικαιοσύνη».

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, υπερθεμάτισε για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ εργολάβου και καναλάρχη λέγοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις. «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και ό,τι πει η Δικαιοσύνη», δήλωσε αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται, ενώ τόνισε πως «σε σχέση με τον διαγωνισμό αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ήταν επιτυχημένος και από πλευράς διαδικασίας και από το ύψος του τελικού τιμήματος για το Δημόσιο, αλλά και από πλευράς ισονομίας».

«Τα κανάλια, μετά τις 80 μέρες που απομένουν μέχρι την εφαρμογή του νόμου, δεν κλείνουν», σημείωσε ο κ. Κρέτσος, «απλά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Από εκεί και πέρα, μπορούν να παράγουν και να διανέμουν περιεχόμενο και να εκπέμψουν με άλλες μορφές τεχνολογίας», πρόσθεσε. «Δεν μπαίνει μαύρο» τόνισε ο γ.γ. Ενημέρωσης, «έχει υπάρξει αρκετό διάστημα για να προετοιμαστούν όλοι, για μια διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια».

Όσον αφορά τις οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό, σημείωσε ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε με βάση όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του νόμου. «Όποιος αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί», προσέθεσε, «μπορεί να πάει στα δικαστήρια». Για το αν τα κανάλια που πήραν άδεια είναι βιώσιμα, δήλωσε ότι με τις νέες εφαρμογές της τεχνολογίας σε όλους τους οπτικοακουστικούς τομείς, υπάρχουν δυνατότητες για τους νέους επιχειρηματίες.

Τέλος, σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή ισχυρό ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει το κράτος εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμποδίσουν το μέσο. Ο νόμος Παππά είναι απολύτως συμβατός με το Σύνταγμα, καθώς και όλες οι αποφάσεις της ΓΓΕΕ, το πόθεν έσχες, τα πρακτικά κλπ, είναι σύννομα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα