Δένδιας για Τουρκία: «Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται»

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά επισημαίνοντας την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στα εθνικά θέματα

Τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις προκλήσεις της Τουρκίας ενημέρωσε σήμερα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι η «χώρα μας δεν εκβιάζεται» από τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εθνική ομοψυχία είναι το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων».

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω, σήμερα, τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην εξωτερική μας πολιτική.

Ανέλυσα όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλιμακούμενες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο που δυναμιτίζουν το κλίμα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Ανέπτυξα όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία -τα διαβήματα και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

Ως του ανειλικρινούς συνομιλητή που διακηρύττει την ετοιμότητα για διάλογο, ακυρώνοντάς την με τις πράξεις της.

Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων.

Γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων.

Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται.

Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα